DGBW Session: Circulariteit Meten - Losmaakbaarheid in de Praktijk

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Bekijk de agenda voor aankomende evenementen en trainingen.

De meetmethodiek voor losmaakbaarheid is een jaar in gebruik en onderdeel van de nieuwe BREEAM BRL Nieuwbouw 2020: hoe werkt het nu?

Een jaar geleden is tijdens de DGBW aan BZK het rapport “Circular Buildings – een meetmethodiek voor losmaakbaarheid” gepresenteerd. Inmiddels is de methodiek verwerkt in de nieuwe BREEAM BRL Nieuwbouw 2020, en zijn partijen er mee aan de slag gegaan. In dit seminar lichten we toe hoe nu precies de methodiek werkt, waar dit op van toepassing is, hoe dit bijdraagt aan een circulaire bouweconomie en worden de eerste best practices uit de praktijk gedeeld.

Sprekers tijdens deze DGBW Session

Jim Teunizen
Alba Concepts

Maarten Markus 
AM

Jordy Aarts
LIAG architecten

Ruben Zonnevijlle
Dutch Green Building Council

Jeroen Hollander
De Alliantie

     

De voertaal van deze DGBW Session is nederlands.

Aanmelden voor DGBW-online

Om de DGBW Session te bekijken moet je (eenmalig) geregistreerd zijn als bezoeker voor DGBW-online. Registreren als bezoeker kan via de deze pagina. Met deze registraties kan je alle activiteiten op DGBW-online bezoeken.

Onderdeel van jubileumeditie Dutch Green Building Week

De DGBW Session maakt onderdeel uit van de jubileumeditie van de Dutch Green Building Week. De tiende editie van de week vindt plaats van 21 september tot en met 25 september. #MadeinHolland is het thema van de week, waarmee Dutch Green Building Council (DGBC) en haar partners Nederland internationaal op de kaart zal zetten. 

Ga naar de jubileumeditie Dutch Green Building Week

 

Ruben Zonnevijlle

Jim Teunizen

Jim Teunizen is opgeleid als ingenieur aan de TU Eindhoven en heeft vervolgens een ontwerpers- en rechtenopleiding gevolgd. Dit komt in zijn projecten goed van pas. De mix van techniek, financiën, juridische aspecten en duurzaamheid vormt vandaag de dag nog steeds de rode draad in zijn projecten. Zijn kracht is om in de huid van zijn opdrachtgever te kruipen en op basis van een creatieve aanpak te komen tot nieuwe, vaak onverwachte, inzichten. Jim stond aan de wieg van de Building Circularity Index©, een methode om de circulariteit van vastgoed te kunnen bepalen. 

Ook privé zet Jim zich in voor een duurzamer Nederland. Hij is lokaal betrokken bij de verduurzaming van zijn eigen, mooie Hilversum, waar hij onderdeel is van de H100 en helpt hij bij het frisser, duurzamer en toekomstbestendiger maken van de basisschool van zijn eigen zoontje.  

Zijn inzet op het gebied van duurzaamheid heeft erin geresulteerd dat Jim in 2018  en 2019 op respectievelijk een mooie 5de en 7de plaats is geëindigd in de ABN AMRO Duurzame50. 

Maarten Markus

Maarten Markus werkt bij gebiedsontwikkelaar AM aan duurzame oplossingen op het gebied van circulaire economie, mobiliteit, klimaatadaptatie en energietransitie. Hij werkt aan uiteenlopende projecten zoals Bajes Kwartier (Amsterdam), Merwede (Utrecht) en Feyenoord City (Rotterdam) waar hij in Living Labs innovaties in de praktijk brengt. 

Jordy Aarts

Jordy Aarts (1983) werkt sinds juli 2009 bij LIAG architecten + bouwadviseurs. Na een studie bouwkunde aan de Haagse Hogeschool studeerde hij vervolgens af als architect aan de Technische Universiteit Delft.  

Als architect heeft Jordy zich gespecialiseerd in sport en (bewegings-)onderwijs gerelateerde projecten, zijn brede interesse in sport en ervaring als docent komen hierin nadrukkelijk samen. Ook heeft hij aan diverse projecten gewerkt met betrekking tot de verduurzaming van bestaande onderwijsgebouwen.  

Jeroen Hollander

Jeroen heeft in de bouwwereld uiteenlopende ervaringen opgedaan over duurzaam bouwen in binnen- en buitenland in de utiliteitsbouw en woningbouw. Na zijn studie Bouwkunde (ing.) was hij vanaf 1989 in Duitsland o.a. werkzaam in de directievoering van de nieuwbouw van de Duitse Nationale Bibliotheek in Frankfurt am Main. Daarna volgden 9 jaar als projectleider en teamleider bij de Bloemenveiling Aalsmeer. Aansluitend was hij gedetacheerd bij het Ingenieursbureau Gemeentewerken Rotterdam en de woningbouwcorporaties Mitros en Alliantie. Bij de Alliantie kwam hij begin 2010 in vaste dienst als projectmanager renovaties en verduurzaming in de vooroorlogse woningbouw. Vanaf 2012 is hij adviseur bij de afdeling Vastgoedonderhoud en sinds 2019 projectmanager in het programmateam Duurzaamheid. In dit programmateam is hij verantwoordelijk voor circulariteit en klimaatadaptatie.
Jeroen was/is sinds 1998 als bestuurslid en bewoner betrokken bij de Kersentuin (www.kersentuin.nl), een sociaal en technisch duurzame woonbuurt ontwikkeld in collectief particulier opdrachtgeverschap.
Eind 2018 heeft Jeroen zijn master Urban Geography (MSc) behaald aan de Universiteit Utrecht.

 

DGBC-partners

AM | Alba Concepts B.V.

Gerelateerd nieuws

DGBW Congres 2024 bij Titaan in Den Haag

Deelnemers DGBW Congres zetten duurzame koers voort

DGBC bestaat 15 jaar en dat vierden we bij het Scheepvaartmuseum!

DGBC bestaat 15 jaar en dat vierden we bij het Scheepvaartmuseum!