Webinar – Restwaarde en losmaakbaarheid in de praktijk: casestudy Tijdelijke Rechtbank
Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Bekijk de agenda voor aankomende evenementen en trainingen.
De Tijdelijke Rechtbank Amsterdam is een veelbesproken voorbeeld van circulair bouwen. DGBC heeft de verhuizing van dit gebouw gebruikt om restwaarde en losmaakbaarheid in de praktijk te onderzoeken. Wat hebben we geleerd en wat zijn de ervaringen van losmaakbaarheid in de praktijk? Wat betekent dit voor de restwaarde van het gebouw? Tijdens dit webinar gaan we dieper in op deze casus waar, onder andere met losmaakbaarheid, ervoor gezorgd is dat het gebouw een nieuw leven in Enschede krijgt.
Restwaarde door hoogwaardig hergebruik
Tijdens het webinar vertelt Menno Rubbens (cepezedprojects) op welke manier losmaakbaarheid is toegepast in het ontwerp van de Tijdelijke Rechtbank in Amsterdam. Welke ontwerpkeuzes zijn gemaakt om deze verhuizing en hoogwaardig hergebruik mogelijk te maken? Arend van de Beek (Lagemaat) gaat dieper in op de demontage van het gebouw. Hoe werkt losmaakbaarheid in de praktijk, hoe verloopt het proces en welke kansen biedt het voor de restwaarde van het gebouw?
Losmaakbaarheid ontwikkelt zich tot een van de sleutels in de circulaire bouweconomie. Jim Teunizen (Alba Concepts) zal de lessons learned uit deze case study toelichten. Hoe werkt losmaakbaarheid in de praktijk? Wat zijn succesfactoren en aandachtspunten in het proces, zowel technisch als generiek? En hoe kan je de kennis hierover toepassen en waarderen in jouw gebouw? Losmaakbaarheid is onder andere een credit in BREEAM-NL Nieuwbouw.
Sprekers
- Menno Rubbens, directeur/eigenaar bij cepezedprojects
- Arend van de Beek, programmamanager circulariteit bij Lagemaat
- Jim Teunizen, partner bij Alba Concepts
- Menno Brouwer, Transitieteam Circulaire Bouweconomie, adviseur energie en duurzaam bouwen bij RVO
- Ruben Zonnevijlle, programmamanager bij DGBC
Meetmethodiek losmaakbaarheid
De meetmethodiek zoals beschreven in het rapport ‘Circular Buildings – een meetmethodiek voor losmaakbaarheid v2.0’ biedt een uniforme meetmethode voor losmaakbaarheid in de bouw. Tijdelijke Rechtbank in Amsterdam was één van de pilotprojecten voor de meetmethodiek. Inmiddels is de verhuizing van dit pand naar een nieuwe locatie in Enschede in volle gang. DGBC, Alba Concepts, Lagemaat en cepezed volgen deze casus en delen graag de ervaringen en lessons learned over restwaarde en losmaakbaarheid in de praktijk.
Aanmelden
Aanmelden kan via de inschrijfknop links. Deelname aan dit online event is gratis