Platform CB’23

Platform CB’23 staat voor: Circulair Bouwen in 2023. Het platform draagt bij aan de transitie naar een circulaire bouwsector door zich te richten op het opstellen van nationale, bouwsector-brede afspraken. DGBC sluit zich aan bij dit initiatief en deelt kennis.

Waarom Platform CB’23?

Ons grondstoffengebruik moet enorm worden teruggedrongen. De overheid wil daarom 100% circulair uitvragen. Voor de bouw betekent dit onder andere hoogwaardiger hergebruik van materialen, een andere aanpak in ontwerpen, produceren, bouwen en beheren van bouwwerken en een andere manier van samenwerken. Het bouwproces moet in haar totaliteit worden hervormd. Alleen door de krachten te bundelen kunnen we de transitie naar een circulaire bouweconomie werkelijk realiseren! Daarom verbindt Platform CB’23 bouw-breed alle initiatieven, pilots en kennis rondom circulair bouwen met elkaar. DGBC is hier onderdeel van.

Doelstelling

CB’23 staat voor: Circulair Bouwen in 2023. Het platform heeft een horizon van 5 jaar: van 2018 tot 2023. Kort genoeg om druk op de ketel te zetten en lang genoeg om tot concrete resultaten en afspraken te komen. Het platform draagt bij aan de transitie naar een circulaire bouwsector door zich te richten op:

Uitkomsten in leidraden

Platform CB’23 heeft nationale, bouw-brede afspraken gemaakt over circulair bouwen. Met een unieke aanpak en door grote betrokkenheid vanuit de hele sector zijn in 5 jaar tijd 7 leidraden en 2 tools ontwikkeld:

Meer informatie

Circulaire update

Lees meer over dit initiatief in de circulaire update van programmamanager Ruben Zonnevijlle.

Hotel Jakarta interieur