Het gemeentehuis van de Brabantse gemeente Cranendonck (fusiegemeente van Budel en Maarheeze, met ruim 20.000 inwoners) wordt grondig gerenoveerd. Het sterk verouderde gebouw uit 1965 voldeed niet meer aan de moderne eisen. In 2011 wilde de gemeente het gebouw slopen en nieuwbouw neerzetten. Vanuit de inwoners en de politiek ontstond echter weerstand tegen dit plan. Eind 2012 is het gemeentebestuur teruggekomen op het nieuwbouwplan en heeft besloten om te gaan renoveren. Het gebouw is ontworpen door architect Jan de Jonge, in de stijl van de Bossche School. Bij de renovatie blijven oude elementen behouden. Zomer 2014 moet de renovatie gereed zijn.
Voor duurzame maatregelen wordt ruim 7 ton uitgetrokken. Dankzij ondermeer isolatie, WKO, PV, dakpannen met geïntegreerde zonnecellen, klimaatplafonds en TL5 verlichting gaat het gebouw van label G naar A. De investering in duurzaamheid moet de gemeente over een periode van 40 jaar 1,8 miljoen euro gaan opleveren. In het gerenoveerde kantoor gaan de medewerkers werken volgens Het Nieuwe Werken, met een flexfactor van 0,7.
Voor dit mooie voorbeeld van een verduurzaamd overheidsgebouw heeft op 16 september, tijdens de Dutch green Building Week, Ir. Peter Schuthof, Manager Energie & Gebouwde Omgeving bij Agentschap NL, een Energielabelposter uitgereikt aan de burgemeester van Cranendonck, Mw. Vermue-Vermue.
Burgemeester Vermue-Vermue met de Energielabelposter, Peter Schuthof van Agentschap NL, aannemer Erik van den Akker van Vlassak, projectleider Joep Lafarre van de gemeente Cranendonck.