Annemarie van Doorn wordt de nieuwe directeur van DGBC

Dutch Green Building Council heeft een nieuwe directeur. Vanaf 1 februari 2014 volgt Annemarie van Doorn (46) vertrekkend directeur Stefan van Uffelen op. Van Doorn wil zich de komende jaren hard maken voor onderwerpen als gezondheid, welzijn en comfort in relatie tot het verduurzamen van gebouwen en gebieden. “Het zijn dé duurzaamheidsthema’s van de komende jaren.”

Annemarie van Doorn heeft jarenlang bij ABN AMRO gewerkt, waaronder op de afdeling Corporate Sustainable Development. Daarna was zij initiator en directeur van de Green Business Club Nederland. Ook heeft Van Doorn in 2008 aan de wieg gestaan van Dutch Green Building Council waar ze als bestuurslid verantwoordelijk was voor positionering. Zo heeft ze samen met medebestuurslid Anke van Hal heeft het initiatief genomen voor de succesvolle Dutch Green Building Week. Van Doorn is afgestudeerd als psycholoog.

‘Mooie basis om op verder te bouwen’
“Ik heb mij altijd erg betrokken gevoeld bij Dutch Green Building Council”, reageert de kersverse directeur op haar aanstelling. “Ik vind het dan ook geweldig dat ik een bijdrage mag gaan leveren aan de verdere ontwikkeling van de organisatie. We hebben de afgelopen jaren, ook samen met de participanten van DGBC, veel werk verzet. Er staat een mooie basis om op voort te bouwen.”

‘Ervaren vakvrouw’
Jaap Gillis, voorzitter van het Algemeen Bestuur van DGBC is verheugd met de komst van Annemarie van Doorn. “Het is een ervaren vakvrouw die bekend is in onze sector en met DGBC. Annemarie van Doorn heeft de kwaliteiten om intern het ingezette beleid van het Algemeen Bestuur te continueren en naar buiten toe de duurzaamheidsthema’s als geen ander voor het voetlicht te brengen. Hierdoor kunnen we ervoor zorgen dat de Dutch Green Building Council haar leidende positie in de markt blijft behouden. Uiteraard is het bestuur uitermate tevreden over wat Stefan van Uffelen en zijn team hebben bereikt.”

‘Focus op gezondheid en comfort’
De nieuwe directeur kijkt ernaar uit om vanaf komende maand te beginnen. Volgens Van Doorn heeft Dutch Green Building Council een belangrijke taak in de sector. En een grote verantwoordelijkheid bovendien. “Wij moeten steeds weer laten zien wat de waarde is van duurzaamheid. Ik voel me uitgedaagd om samen met de participanten van DGBC en het team de noodzaak van verduurzaming nog duidelijker te maken. Daarbij zullen we de komende tijd de focus leggen op thema’s als gezondheid en comfort.”

Gerelateerd

Vernieuwde BREEAM-NL beoordelingsrichtlijnen beschikbaar vanaf 13 januari 2025

Vernieuwde BREEAM-NL beoordelingsrichtlijnen beschikbaar vanaf 13 januari 2025

Flexwoningen financieel mogelijk maken met inzicht in toekomstscenario’s

Flexwoningen financieel mogelijk maken met inzicht in toekomstscenario’s

Bestaande woningen

DGBC, Platform31 en Platform Woonopgave onderzoeken duurzame en rechtvaardige oplossingen voor woonopgave