Mol ontving het Bidbook uit handen van DGBC-directeur Annemarie van Doorn. In het DGBC-Bidbook presenteren de duurzame koplopers van Nederland oplossingen voor een toekomstbestendig gebouwde omgeving.
Vertegenwoordiging uit gehele bouwketen
DGBC wil met het DGBC-Bidbook aan Nederland laten zien waar de stichting voor staat en wat het gezamenlijk met haar participanten voor kennis en expertise in huis heeft. Deze participanten vertegenwoordigen de gehele bouwketen, van beleggers, financiers, eindgebruikers, adviesbureaus tot vastgoedbeheerders, installatiebedrijven, bouwers en architecten.
Focus op vier thema’s
In totaal hebben maar liefst 157 partijen een redactionele bijdrage geleverd. Het Bidbook is opgedeeld in vier hoofdthema’s in de vorm van Energie/CO2-reductie, Gezondheid, Circulariteit en Klimaatadaptatie. Ieder katern wordt ingeleid door een autoriteit, waarna de deelnemende partijen de vraag beantwoorden: “Wat is jouw duurzame aanbod aan Nederland?”
Annemarie van Doorn, directeur van DGBC, toont zich verheugd met het eindresultaat: “De organisaties in dit boek worden niet afgeleid door een politieke koers. Zij raken evenmin van de wijs door een beer op de weg of een conservatieve ketenpartner. Deze bedrijven en instellingen verduurzamen omdat ze het willen.” Samenwerking tussen markt en overheid, en tussen vraag en aanbod is van groot belang, volgens Van Doorn: “We gaan graag samen met onze participanten en het Rijksvastgoedbedrijf in gesprek, over hoe we de samenwerking de komende jaren gaan vormgeven.”
Roger Mol (RVB) vult aan: “We hebben als Rijksvastgoedbedrijf een voorbeeldrol en zoeken naar manieren om de lat steeds hoger te leggen, om het doel te halen, haalbaar en betaalbaar. Om dat te bereiken is innovatie nodig. In dit boek laten de voorlopers in de markt zien wat ze in huis hebben. Ik nodig DGBC en deze voorlopers uit op de bouwcampus om verder te praten en te kijken welke verdere stappen we kunnen zetten.”
Bekijk de digitale versie van DGBC-Bidbook hier.