Dutch Green Building Council is verhuisd naar Van Bylandt Huis

Wij zijn verhuisd! Per 1 augustus huren we een kantoor in het Van Bylandt Huis in Den Haag. 

Hoewel het Van Bylandt Huis een monumentaal pand is, sluit het aan bij onze duurzaamheidsambities. Het kantoorgebouw is in 2021 gecertificeerd met BREEAM-NL In-Use en haalde toen een Good score. Beheerder Edmond de Rothschild zet zich in om het gebouw verder te verduurzamen en moderniseren. Zo zijn onlangs de gemeenschappelijke ruimtes gerenoveerd en is het dak voorzien van zonnepanelen.  

Gebruiken wat er al is 

Vanzelfsprekend waren duurzaamheid, circulariteit en het welzijn van mensen leidend in het ontwerp dat Profile Projects maakte voor ons nieuwe kantoor.  Gebruiken wat er al is vormt de basis voor het ‘urban mining’ interieurconcept. Het bestaande tapijt en de houten vloer hebben we laten liggen en aangevuld met hergebruikte tapijttegels van Studio Wae die kleurrijke eilanden vormen. De fronten van de nieuwe keuken zijn bekleed met plaatmateriaal van PLANQ. Verder hebben we zo veel mogelijk meubilair uit het oude kantoor meegenomen, zoals kasten, kantinemeubels, bureaus en bureaustoelen. Het interieur is aangevuld met tweedehands en refurbished meubilair, maar ook met enkele nieuwe, duurzaam geproduceerde items. Een pronkstuk is de enorme vergadertafel van hergebruikt hout, gemaakt door circulair houtbewerker Herso. 

Ontmoeten 

Daarnaast voldoet de ruimte aan de functionele eisen die passen bij een groeiende organisatie. Het kantoor is volledig naar wens ingedeeld, waarbij we bestaande structuren waar mogelijk hebben behouden en glaswanden deels hebben hergebruikt. Er zijn meer faciliteiten om in alle rust te werken, maar ook om elkaar te ontmoeten.  Zo is er meer ruimte om bijvoorbeeld BREEAM-NL trainingen te geven. We hopen je snel te verwelkomen op ons nieuwe kantoor! 

Ons nieuwe adres

Postadres

Benoordenhoutseweg 46-9 

2596 BC Den Haag 

Bezoekadres

Benoordenhoutseweg 46-13 

2596 BC Den Haag 

DGBC-partners

Edmond de Rothschild

Gerelateerd

Gebouw met glazen gevel en boom

Andel: ‘Duurzaam omgaan met water verdient meer aandacht’

Meten en sturen op materiaalgebonden emissies

Meten en sturen op materiaalgebonden emissies

'Koelen tot diepvriesniveau is echt niet nodig'

'Koelen tot diepvriesniveau is echt niet nodig'