Toekomstbouwers is uit, digitaal en bomvol verhalen van toekomstbouwers

De nieuwe Toekomstbouwers is uit! Het magazine verschijnt dit jaar voor het eerst digitaal. In deze versie lees je verhalen van onder meer Coen van Oostrom, Green Leader Fiona van 't Hullenaar en allerlei themapartners van DGBC. 

Lees het magazine hier gratis >>

Coen van Oostrom is geen man voor een vervroegd pensioen, daar denkt hij niet aan. "Zolang er inspiratie is, blijf ik werken", zegt de topman van EDGE. En hij zit nog bomvol inspiratie. Met The Valley werkt hij nu bijvoorbeeld aan een eyecatcher op de Zuidas, maar ook op de lange termijn zal hij niet stilzitten. Van Oostrom gelooft er dan ook heilig in dat Nederland een energieneutraal land kan worden. “Of 2050 haalbaar is weet ik niet. Maar de gebouwde omgeving speelt zo’n belangrijke rol.” Lees hier het hele interview.

Partners

Van Oostrom zegt het ook al, maar de bouwers zetten door. Ondanks de coronacrisis. Partners op het gebied van Paris Proof en van het programma Circulair van DGBC laten dat dan ook zien in dit magazine. Zij delen hun projecten, maar ook hun visie op de gebouwde omgeving. Wat is er nodig om gebouwen op het gebied van energie verregaand zuinig te maken en hoe wordt de gebouwde omgeving circulair? Bekijk hier en hier hoe de themapartners doorwerken.

Deep tech innovatiehub

Made in Holland is het jaarthema van DGBC. Dan gaat het ook over innovaties. Delft is een soort epicentrum van 'deep tech innovatie', zoals die innoveerders het zelf noemen. Hoogleraar Andy van den Dobbelsteen vertelt waarom Delft zoveel innovatieve bedrijven en start-ups telt. 

Stad aan het water

Rotterdam is een stad aan het water, maar wil wel droge voeten houden. Daarom is de stad een koploper op het gebied van klimaatadaptatie. De stad wil weerbaar zijn, zo vertelt de Chief Resilience Officer van Rotterdam Arnoud Molenaar. En zo'n weerbare stad denkt verder dan droge voeten. Hoe dat werkt, lees je in dit interview. 

Groene Leider

Doorgaan met het verduurzamen van de gebouwde omgeving vraagt om groen leiderschap. Fiona van 't Hullenaar (Directeur Vastgoed en Campus UU) werd op 26 september 2019 gekroond tot de Green Leader en lijkt ze het niet te kunnen bevatten: “De lijst genomineerden bestond uit zo’n talentvol gezelschap, dat ik won vind ik nog steeds verrassend.” DGBC zocht haar op in haar natuurlijke domein op het Utrecht Science Park in Utrecht en vroeg haar het spreekwoordelijke hemd van het lijf. Lees hier hoe dat gesprek verliep.

Bekijk het hele magazine hier >>

 

Professionals

Fiona van 't Hullenaar

Gerelateerd

BDO: “We maken verduurzaming onderdeel van bedrijfsvoering”

BDO: “We maken verduurzaming onderdeel van bedrijfsvoering”

Overstroomde weg met auto's deels onder water

Nieuw trainingstraject biedt inzicht in klimaatrisico’s bestaand vastgoed

Vernieuwde BREEAM-NL beoordelingsrichtlijnen beschikbaar vanaf 13 januari 2025

Vernieuwde BREEAM-NL beoordelingsrichtlijnen beschikbaar vanaf 13 januari 2025