BREEAM-NL

BREEAM-NL is dé beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen, gebieden en projecten te bepalen. DGBC is ontwikkelaar en beheerder van dit keurmerk in Nederland.

BREEAM-NL

BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en werd oorspronkelijk ontwikkeld en geïntroduceerd door het Building Research Establishment (BRE). De methode omvat verschillende keurmerken. Allereerst BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie. Het wordt gebruikt om de duurzaamheidprestatie te bepalen van níeuwe gebouwen. Het tweede keurmerk is BREEAM-NL In-Use. Dit beoordeelt bestaande gebouwen op drie niveaus: Gebouw, Beheer en Gebruik. Het derde keurmerk heet BREEAM-NL Gebied en beoordeelt de duurzaamheidprestatie van gebiedsontwikkeling. BREEAM-NL Sloop & Demontage is een keurmerk voor sloopprojecten.

Verbeteren en ontwikkelen keurmerken

DGBC werkt continu aan de verbetering en actualisering van bestaande keurmerken en de ontwikkeling van nieuwe keurmerken. Marktbehoefte, nuttige feedback en veranderende omstandigheden of regelgeving zijn hiervoor de belangrijkste aanleidingen.

BREEAM-NL Assessmenttools

Assessments maken kan in de online Assessmenttools van BREEAM-NL. Er zijn Assessmenttools voor Nieuwbouw, Gebiedsontwikkeling en In-Use. Bekijk ook www.assessmenttool.nl.

Nieuwbouw en Renovatie Toolbox

Het is niet alleen mogelijk om Assessments voor BREEAM-NL nieuwbouwprojecten online in te voeren maar de Nieuwbouw en Renovatie Assessmenttool is een complete toolbox. Deze toolbox bestaat uit vier onderdelen. Zo is er een Quickscan om een eerste indicatie te krijgen van de duurzaamheidsprestaties van een nieuwbouwproject. Met de Ambitietool kunnen verschillende duurzaamheidsscenario's met elkaar worden vergeleken. Met behulp van de Pre-assessment Tool kan men een zelf-assessment maken welke eenvoudig kan worden omgezet naar een ‘echt’ assessment ter goedkeuring door de Assessor. Bekijk de Nieuwbouw en Renovatie Toolbox.

In-Use Toolbox

In de Assessmenttool In-Use is het mogelijk om bestanden aan een project te koppelen, bijvoorbeeld plattegrondtekeningen of inspectierapporten van een Assessor. Ook kan je meerdere bestanden tegelijkertijd uploaden en koppelen aan credits. Ga naar de Assessmenttool In-Use.

Gebieden Toolbox

Er bestaat ook een Assessmenttool voor BREEAM-NL Gebiedsontwikkeling. In deze tool kunnen gebiedsprojecten worden ingevoerd. Bekijk de Assessmenttool Gebied.

Meer informatie

Uitgebreide informatie over BREEAM-NL vind je op www.breeam.nl.

Laatste nieuws

Youen: “Voorzien in de eigen energiebehoefte is de kracht van de energietransitie”

Youen: “Voorzien in de eigen energiebehoefte is de kracht van de energietransitie”

Zo verduurzaamt TNO 205.000 m² vastgoed, van kantoren tot laboratoria

Zo verduurzaamt TNO 205.000 m² vastgoed, van kantoren tot laboratoria