Wat wij doen

Samen met onze partners werken we aan een toekomstbestendige en duurzaam gebouwde omgeving. DGBC stelt kennis, tools en producten beschikbaar om duurzaamheid concreet en meetbaar te maken om klimaatambities te realiseren. 

Meten, Weten & Doen

Aan de hand van onze centrale thema’s ontwikkelen we met onze partners impactvolle programma’s. De bijbehorende kennis en informatie delen we via ons kennisplatform.

Het BREEAM duurzaamheidskeurmerk is ontwikkeld door het Building Research Establishment (BRE). Dutch Green Building Council volgt deze standaard in de ontwikkeling van de Nederlandse BREEAM keurmerken: BREEAM-NL.

Onze tools en methodieken

Wij ontwikkelen tools en methodieken voor iedereen die zich bezighoudt met duurzaam bouwen en ontwikkelen. Van BREEAM-NL tot de Werkelijke Energie intensiteit indicator (WEii) en van EU Taxonomie tot het Paris Proof materiaalgebonden protocol.

Werkelijke Energie intensiteit indicator

WEii

WEii maakt op een uniforme wijze inzichtelijk wat een gebouw per vierkante meter per jaar aan energie gebruikt. Met onze rekentool beoordeel je gebouwen eenvoudig en snel op het werkelijke energiegebruik. 

Rekenprotocol

Paris Proof materiaalgebonden protocol

De opgave van CO₂-neutrale gebouwen naar een CO₂-neutraal bouwproces en materiaalgebruik vergt een Whole Life Carbon aanpak.

Projecten

Bij DGBC houden we ons bezig met verschillende projecten en onderwerpen.

Brains4Buildings

Brains4Buildings (B4B) is een vierjarig programma waarin DGBC samenwerkt met 39 organisaties om gebouwen ‘slimmer’ en energiezuiniger te maken. Het onderzoeksprogramma, onder leiding van de TU Delft, loopt tot en met 2025.

#BuildingLife

DGBC werkt samen met de World Green Building Council (WGBC) en diverse andere Europese Green Building Councils aan het project #BuildingLife. Het doel is om op Europees vlak toe te werken naar een zogenaamde Whole Life Carbon-aanpak. 

Europees beleid

De Europese Unie (EU) heeft hoge doelstellingen op het gebied van duurzaamheid. Denk daarbij aan 55% CO₂-reductie in 2030 ten opzichte van 1990. Gemiddeld een aandeel van 49% van hernieuwbare energiebronnen in gebouwen in 2030. En het eerste klimaatneutrale continent worden.