
Wat is Level(s)?
Level(s) heeft tot doel de hele sector te verenigen rond een gemeenschappelijke Europese taal voor betere bouwprestaties. Er is gekeken naar de volledige levenscyclus van gebouwen om hun enorme potentieel voor emissiereductie, efficiënte en circulaire hulpbronnenstromen aan te pakken en de gezondheid en het welzijn van gebouwgebruikers te ondersteunen.
Level(s) zullen actoren in de hele Europese bouwsector stimuleren om te begrijpen hoe ze kunnen samenwerken om een duurzaam gebouwde omgeving voor alle Europeanen te creëren. Het is een tool voor het ontwerpen en bouwen van duurzame gebouwen. Duurzame gebouwen gebruiken minder energie en materialen, en zijn gezondere en comfortabelere ruimtes voor gebruikers.
Level(s) is een vrijwillig rapportage-framework om de duurzaamheid van gebouwen te verbeteren. Door gebruik te maken van de bestaande normen, biedt Level(s) een gemeenschappelijke EU-aanpak voor de beoordeling van milieuprestaties in de gebouwde omgeving.


Toepassing
Level(s) kunnen in elke fase van de levenscyclus van een gebouw worden toegepast.
Level 1 – Conceptual design
Vroege kwalitatieve beoordelingen en rapportage over de concepten die de gekozen indicatoren zullen bestrijken. Het biedt een eenvoudige structuur die aan klanten kan worden gepresenteerd om te focussen op duurzaamheidsaspecten.
Level 2 – Detailed design and construction
Kwantitatieve beoordeling van de ontworpen prestatie. Maakt een vergelijking tussen verschillende ontwerpopties mogelijk en monitort de constructie volgens gestandaardiseerde eenheden en methoden.
Level 3 – As-built and in-use
Monitoring en controle van activiteiten op de bouwplaats en van het voltooide gebouw en de eerste bewoners. Niveau 3 helpt het hele team de werkelijke prestaties van het gebouw te begrijpen en geleerde lessen mee te nemen in toekomstige projecten.
Level(s) documenten
Download een presentatie over de Level(s) indicatoren, intentieverklaring en Best Practice Guide.
Download als gast
"*" geeft vereiste velden aan
Circulariteit kenniscentrum
In het kenniscentrum vind je publicaties, kennisartikelen, voorbeeldprojecten, interviews en nog veel meer over de circulaire bouweconomie, biobased bouwen en Whole Life Carbon.

