
Routekaart Horeca
De werkgroep Horeca komt nu bij elkaar om samen oplossingsrichtingen voor onder andere de boven genoemde uitdagingen te bepalen. Voor de andere sectorale routekaarten fungeren de werkgroepen als klankbord. Op deze manier zijn de routekaarten en de uitkomsten en acties daarvan zo dicht mogelijk bij de behoeftes van de sector.
De kansen en knelpunten voor verduurzaming in de horeca staan centraal voor deze routekaart. De horecasector voelt steeds meer de noodzaak om bij te dragen aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving. In deze routekaart staan acties hoe de sector bij kan dragen aan een vermindering van het gas- en energiegebruik. De acties zijn geordend aan de hand van zes belangrijke categorieën of sporen. De acties komen voort uit de werkgroep Horeca en interviews met beleggers, ondernemers en pandeigenaren. Het is een richtinggevend document voor de hele horecasector. De routekaart maakt duidelijk wat nodig is om de besparingsdoelen te halen en welke kansen en belemmeringen er zijn. Het is een ‘levend document’ dat verandert naar aanleiding van de uitvoering van acties en nieuwe inzichten. In de routekaart zijn acties en handelingen vastgelegd.
Leden Werkgroep Horeca
Caroline Koot | RVO |
Erik van Dijk | Green Key |
Froukje Anne Karsten | Gemeente Amsterdam |
Martijn van der Graaf | AccorInvest |
Frederique Biesheuvel | ONL |
Thijs de Groot | Holland NBTC |
Gert de Vos | Bouwinvest |
Bert Smit | BUAS |
Jan Hein Simons | Colliers |
Renske Klunder | EZK |
Jos Klerx | Rabobank |
Paris Proof kenniscentrum
In het kenniscentrum vind je alle publicaties, kennisartikelen, tools en voorbeeldprojecten om je op weg te helpen richting Paris Proof.

