CSRD en EU Taxonomie training voor bouw- en vastgoedprofessionals

Er komt veel regelgeving vanuit Europa die bedrijven en andere grote organisaties verplicht over duurzaamheid te rapporteren. Het gaat om een breed scala aan ecologische, maatschappelijke en bestuur (ESG-)indicatoren. Denk aan de SFDR, CSRD en EU Taxonomie. Maar wat betekent deze wet- en regelgeving nu concreet voor de bouw- en vastgoedsector? In deze training krijg je alles te weten over de invloed die deze wetgeving gaat hebben op de vastgoedketen en op jouw duurzaamheids- en vastgoedstrategie. Bovendien krijg je concrete handvatten om direct aan te slag te gaan met de ESG-rapportage. 

Speciaal voor bouw- en vastgoedprofessionals

De Europese regels, de zogeheten EU Taxonomie, SFDR en CSRD, zijn niet per definitie gericht op de Nederlandse bouw- en vastgoedsector. Daarom is er veel behoefte aan het begrijpen en toepassen van de criteria, maar ook bij het bepalen welke data er nodig is voor jouw rapportage.

Tijdens deze training speciaal voor bouw- en vastgoedprofessionals leer je welke regelgeving relevant is voor jou, hoe je de Europese regels vertaalt naar jouw organisatie en hoe je jouw duurzaamheidsstrategie hier op aan kan scherpen. De ESG-rapportage wordt een belangrijk middel om je te onderscheiden in de markt, kapitaal aan te trekken én succesvol in lijn met de Parijs doelstellingen te verduurzamen. Aan de hand van een case study en tools krijg je praktische handvatten om de regelgeving te vertalen naar strategie en (rapportage)processen binnen jouw bedrijf.

Na de training

  • Weet je wat de CSRD en EU Taxonomie inhoudt en wat de impact is op jouw organisatie
  • Weet je welke indicatoren voor jouw organisatie gelden en hoe deze toepasbaar zijn in de praktijk
  • Kun je inschatten wat de impact van de ESG-rapportage is op de vastgoedmarkt, financiering en accountantsverklaring
  • Begrijp je hoe belangrijke elementen moet aanpakken, zoals:
    • Bepalen van de scope 1, 2 en 3- broeikasgasemissies
    • Bepalen van de dubbele materialiteit
    • Voldoen aan de Minimum Social Safeguards en OECD-richtlijnen
  • Kun je aan de hand van een gap-analyse, oftewel een vergelijking tussen de bestaande situatie en de gewenste situatie binnen je bedrijf, bepalen welke stappen er in de interne organisatie nodig zijn om je ESG-rapportage vorm te geven

Voor wie?

Deze training is met name bestemd voor partijen die nu of in de toekomst onder de scope van ESG-rapportage regelgeving vallen, of vrijwillig willen rapporteren. Je leert hoe je zelfstandig kan rapporteren en waar je op moet letten.

Locatie

Deze training vindt plaats in Den Haag in het WTC, het kantoor van CBRE.

Docenten

  • Peter Gabriëls, Projectleider Natuur en Landschap bij RPS

  • Arjan van Eijk, Director ESG and Sustainability Solutions, CBRE Nederland

Investering

De deelnamekosten voor DGBC-partners bedragen € 749,25 (excl. btw) per persoon. Voor deelnemers van organisaties die geen DGBC-partner zijn, is de bijdrage € 999,- (excl. btw). Dit is inclusief lunch en consumpties. 

Permanente educatie (PE)

Deze training is geschikt voor permanente educatie:

  • Accountants kunnen deze training inzetten voor de opbouw van hun PE-portfolio
  • BREEAM-NL Experts voldoen met deze training aan hun permante educatieplicht
  • PE Punten NRVT: 7 punten

Na afloop ontvang je een deelnamecertificaat.