Denktank Netcongestie 15 november 2024

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Bekijk de agenda voor aankomende evenementen en trainingen.

Netcongestie, een urgent vraagstuk voor iedereen die zich bezighoudt met de verduurzaming van de utiliteitsbouw. De toenemende vraag naar energie en de energietransitie veroorzaken netcongestie, een probleem dat steeds vaker zichtbaar wordt binnen de utiliteitsbouw. Hoe zorgen we ervoor dat we gebouwen kunnen blijven verduurzamen zonder vast te lopen op de beperkingen van het elektriciteitsnet? Welke oplossingen zijn er al? En hoe kunnen we deze versnellen? Deze vragen staan centraal tijdens de Denktank Netcongestie op 15 november.

Tijdens de denktank verbinden we kennis, ervaringen en oplossingen. Je krijgt inzicht in de meest recente ontwikkelingen en leert van lopende projecten voor zowel commercieel vastgoed als overheidsgebouwen. Daarnaast is er ruimte voor discussie en samenwerking met andere experts, zodat je actief kunt bijdragen aan het versnellen van oplossingen voor netcongestie.

Meld je aan voor de Denktank Netcongestie via deze link.

Voor wie is de denktank bedoeld?

De Denktank Netcongestie is gericht op professionals die zich bezighouden met de verduurzaming van utiliteitsgebouwen. Dit is geen informatiebijeenkomst over netcongestie, maar een platform om concrete oplossingen te delen en nieuwe verbindingen te leggen. Ben je op zoek naar meer informatie over wat netcongestie is? Dan verwijzen we je graag naar beschikbare Webinars en kennisdocumenten.

Programma

09:00   Inloop met koffie en thee
09:30   Start Denktank Netcongestie
09:40   Panelgesprek: wat speelt er rondom netcongestie?

10:30   Pauze

10:40   Uitwerken versnellingskansen
11:15   Wrap-up
11:30   Afsluiting

Sprekers

Tijdens het panelgesprek delen experts van verschillende organisaties hun ervaringen en oplossingen voor netcongestie.

  • Marco Witschge – Mensen Maken de Transitie
    Over de Leeraanpak Netcongestie Utiliteit waarbij knelpunten en versnellingskansen voor oplossingen rondom netcongestie in kaart zijn gebracht.
  • Peter Reidsma – BespaarSamen
    Over de Grip Op Je Flex quick-scan, een tool die bedrijven helpt hun energieverbruik beter af te stemmen op de beschikbare netcapaciteit.
  • Marjon Bosman – Rijksvastgoedbedrijf

Over het ontwikkelen van een Toolbox voor netcongestie, gericht op praktische oplossingen voor verschillende gebouwtypes.

  • Wouter Borsboom – TNO

Over het Flexibes project, waarbij door voorspelling van energieverbruik van een bedrijvencampus de beschikbare flexibiliteit beter kan worden benut om netcongestie te voorkomen.

  • Rens van de Ven – Autoriteit Consument en Markt (ACM)
    ACM is heeft een belangrijke rol in het mogelijk maken van veel oplossingen op het gebied van netcongestie. Vanuit die rol reflecteren ze op de voorgestelde oplossingen en gaan we in gesprek.

Sluit aan bij deze denktank en draag actief bij aan het versnellen van oplossingen voor netcongestie. Meld je nu aan via deze link.

De Denktank Netcongestie wordt georganiseerd door Platform Duurzame Huisvesting in samenwerking met de Samenwerkingstafel Utiliteitsbouw, RVO, EZK en VRO.

Voor vragen neem contact op met versnelling@platformduurzamehuisvesting.nl.