Aanmeldingen geopend voor Paris Proof Congres 2024 met dagvoorzitter Gerrit Hiemstra

Op donderdag 28 november vindt het Paris Proof Congres 2024 plaats in Gooiland, Hilversum. De derde editie van het congres staat onder leiding van meteoroloog en ondernemer Gerrit Hiemstra. Aanmelden is vanaf nu mogelijk. Het Paris Proof Congres staat garant voor inspirerende sprekers en verhalen, praktische voorbeelden en tools. Aan het einde van de dag weet je hoe je invulling geeft aan jouw Paris Proof ambitie. 

Het thema van het Paris Proof Congres is dit jaar: ‘Preach what you practice’. Van duurzaam doen, naar duurzame keuzes en verhalen delen. Samen werken we hard om de Paris Proof-doelen te behalen. Om onze slagkracht als sector te vergroten, wordt het steeds belangrijker om onze duurzame ambities en praktijkervaringen ook te delen. Met mooie voorbeelden uit de markt én geleerde lessen inspireren we anderen om dezelfde weg in te slaan. 

Dagvoorzitter Gerrit Hiemstra 

Meteoroloog Gerrit Hiemstra is een bevlogen spreker. Hij vertelt zijn verhaal in begrijpelijke taal en weet daarmee een breed publiek te boeien. Meer dan 25 jaar werkte hij als weerpresentator bij het NOS Journaal. Als geen ander kan hij vragen beantwoorden als: hoe staat ons klimaat er precies voor? Wat betekenen de veranderingen voor ons? En bieden ze ook kansen? 

Naast meteoroloog is Hiemstra mede-eigenaar van twee bedrijven: Oarshûs, dat met duurzaam ontwerpen en bouwen de negatieve impact van bouwen op mens, natuur en klimaat wil verminderen. En Weather Impact, dat digitale diensten inzet om bedrijven, boeren en andere partijen te helpen bij problemen door het weer of klimaat.  

Locatie Gooiland in Hilversum 

Het Paris Proof Congres vindt dit jaar plaats in Gooiland, in hartje Hilversum. Dit rijksmonument uit 1936 werd ontworpen door architect Jan Duiker, onder andere bekend van het eerste Nederlandse flatgebouw ‘Nirwana’ in Den Haag.  

Ondanks het feit dat Gooiland bijna 90 jaar oud is, doet het qua duurzaamheid niet onder voor andere evenementenlocaties. Sinds 2019 heeft de locatie een Green Key Gold-certificaat, het hoogste niveau van het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de gastvrijheidssector. Bovendien wordt Gooiland op dit moment volledig verbouwd om het monumentale pand verder te verduurzamen. 

Programma op hoofdlijnen 

Inloop van het Paris Proof Congres 2024 is vanaf 11.30 uur met een lunch. Het plenaire programma start om 12.45 uur, gevolgd door twee rondes deelsessies waarin experts vanuit de markt, wetenschap, overheid en DGBC hun kennis delen over uiteenlopende onderwerpen. We sluiten de dag af met een netwerkborrel. Het programma wordt op dit moment samengesteld, houd de website in de gaten voor het laatste nieuws over de sprekers. 

Aanmelden Paris Proof Congres 2024 

Het congres ontvangt zo’n 350 vertegenwoordigers uit de bouw- en vastgoedmarkt, overheden en kennisorganisaties en was vorig jaar volledig uitverkocht. Het congres inclusief lunch is kosteloos voor DGBC-partners. Niet-partners betalen € 225 ex. btw. Wil je aanwezig zijn bij het Paris Proof Congres 2024?  

Meld je nu aan


Gerelateerd

Directeur Delta Development over duurzaamheid: ‘Het hoeft niet duur te zijn, maar je moet het wel aandacht geven’

Directeur Delta Development over duurzaamheid: ‘Het hoeft niet duur te zijn, maar je moet het wel aandacht geven’

Ruimtelijke kaders gemeentes niet klaar voor biobased bouwen

Ruimtelijke kaders gemeentes niet klaar voor biobased bouwen

Help ons om BREEAM-NL te verbeteren: geef feedback op geplande wijzigingen

Help ons om BREEAM-NL te verbeteren: geef feedback op geplande wijzigingen