Alberto Cayuela komt naar Nederland

Eind september komt de Canadees Alberto Cayuela (48) naar Nederland om in een paar dagen tijd een aantal keynotes te geven, waaronder bij TU Delft en op het DGBW Seminar ‘De Groene Uitdaging’. Cayuela wordt in Canada gezien als een ‘thought leader’ en is hij een absolute pleitbezorger voor duurzaamheid in de gebouwde omgeving. In de voorbereiding op het DGBW Seminar vertelde Cayueala waarom hij met duurzaamheid bezig is. "My main motivation is to do something meaningful and being part of a movement that is transforming the way in which we plan, design, build and operate our buildings and communities.”

Over Alberto Cayuela

Cayuela is directeur Operations & Business Development van het 'Centre for Interactive Research on Sustainability' (CIRS), een onderdeel van 'The University of British Colombia' (UBC). Vanuit die functie leidt hij de voorbereidingen van alle onderzoeksplannen. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het aanvragen van subsidies, diverse marketing- en communicatieactiviteiten en beheert hij onderzoeksovereenkomsten en partnerships. Verder beheert hij als directeur niet alleen alle onderzoeksprojecten en -initiatieven, maar is hij ook verantwoordelijk voor de onderzoeksinfrastructuur van CIRS. De heer Cayuela brengt bij UBC een schat aan ervaring mee uit de particuliere sector. Hij was voor zijn dienstbetrekking bij UBC senior project manager van Stantec Consulting. Tijdens zijn 13-jarige loopbaan bij Stantec zorgde Cayuela voor de planning, uitvoering en oplevering van complexe investeringsprojecten en high-performance gebouwen. Cayuela leidt regelmatig high–profile delegatie reizen van CIRS en heeft vaak op (inter)nationale congressen gesproken. In het verleden was hij ook bestuurslid van Cascadia Green Building Council.

Over The University of British Columbia (UBC)

De universiteit is een mondiale instelling voor onderzoek en onderwijs en behoort al jarenlang tot de Top 40 beste universiteiten ter wereld. Door hun ‘West Coast’ instelling hebben ze innovatie omarmd en dagen ze de gevestigd orde uit. Door het ondernemende karakter van de universiteit stimuleert het studenten, medewerkers en docenten om uitdagingen aan te gaan, op zoek te gaan naar oplossingen en om nieuwe leermethoden te ontdekken. UBC wil als toonaangevende universiteit een exceptionele leeromgeving creëren om daarbij van grote toegevoegde waarde te zijn voor de wereld en haar burgers. De universiteit heeft bijna 60 duizend studenten en heeft 2 Canadese premiers voortgebracht.

Over Centre for Interactive Research on Sustainability (CIRS)

CIRS werd opgericht als antwoord op de uitdaging om een meer duurzame gebouwde omgeving te creëren. Het doel van CIRS is om een internationaal erkend onderzoeksinstituut te zijn dat het gebruik van duurzame technologieën en duurzame gebiedsontwikkeling in de maatschappij wilt versnellen. Hier doet CIRS veel onderzoek naar, hetgeen vaak om complexe multidisciplinaire vraagstukken gaat. 

CIRS als levend laboratorium

Het gebouw waar CIRS in is gevestigd wordt gezien als levend laboratorium en is in november 2011 geopend. Het is ontworpen om zowel vriendelijk te zijn voor het milieu als de mens. In het onlangs gepubliceerde artikel in het magazine High Performing Buildings leest u daar meer over.

DGBW Seminar – De Groene Uitdaging

De titel van de keynote van Alberto Cayuela tijdens het DGBW Seminar luidt 'Accelerating sustainability in the built environment: challenges and opportunities in Canada’. Hij zal de nodige voorbeelden tonen van duurzame gebouwen in Noord-Amerika, vertelt hij over ‘regenerative sustainability’ en natuurlijk over de CIRS Campus als levend laboratorium. Op de vraag waarom u op 24 september naar zijn keynote zou moeten komen, antwoordde hij: "I think that the motivation to attend this session will be to learn about innovative approaches in Canada that may be applicable in the Netherlands.” 

Gerelateerd

BDO: “We maken verduurzaming onderdeel van bedrijfsvoering”

BDO: “We maken verduurzaming onderdeel van bedrijfsvoering”

Overstroomde weg met auto's deels onder water

Nieuw trainingstraject biedt inzicht in klimaatrisico’s bestaand vastgoed

Vernieuwde BREEAM-NL beoordelingsrichtlijnen beschikbaar vanaf 13 januari 2025

Vernieuwde BREEAM-NL beoordelingsrichtlijnen beschikbaar vanaf 13 januari 2025