BLOG: TRILUX over de definitie van duurzaamheid en de waarde van BREEAM-NL

Wat is de definitie van duurzaam? Die vraag wordt steeds vaker gesteld. De definitie van het begrip wordt steeds verder opgerekt. Het is een modewoord geworden... een kapstokbegrip. Wij noemen het beestje liever bij zijn naam. Voor ons betekent dit dat wij zorgdragen voor de mens. Niet alleen nu, maar ook voor de mens van morgen. Met het oog op de toekomst verbeteren wij constant. Naast een lange levensduur zoeken wij naar de meest-efficiënte, flexibele, comfort verhogende en circulaire lichtoplossingen. Gedreven door deze onmiskenbare drang om onze product- en dienstverlening te verbeteren geven wij al ruim honderd jaar vorm aan de professionele verlichtingswereld. Is dat niet duurzaam?

Gedeelde ambities

Deze drive vinden wij ook terug bij DGBC en in de BREEAM-NL richtlijnen. Wij delen een belangrijke ambitie: het toekomstbestendig maken van de gebouwde omgeving, met de wensen van de gebruikers van een gebouw altijd als uitgangspunt. Op die manier creëren we gezonde en duurzame omgevingen waarin mensen prettig functioneren. Licht speelt daarin een sleutelrol. 

Want niet iedereen staat er altijd bij stil, maar licht drukt een enorme stempel op veel facetten binnen een gebouw. Zowel op het gebied van energiehuishouding als op het gebied van comfort, flexibiliteit en het welzijn van gebruikers. 

Voor ons gaat dit verder dan het leveren van een energiezuinig product. Wij denken graag mee in de gebouwfilosofie. Hoe gaat het gebouw worden gebruikt? Wat zijn de exacte eisen en wensen? Wat zijn de toekomstige plannen en mogelijkheden van het pand?  

Op die manier kunnen we in samenspraak met een eindgebruiker, architect, aannemer, adviseur en installateur een optimale, flexibele en toekomst vaste verlichtingsoplossing realiseren. Wij noemen dit co-creatie: een oplossing waar alle betrokken partijen over tien jaar nog steeds met een goed gevoel naar kunnen kijken. Een oplossing die alle partijen verder brengt.

Nieuwe ontwikkelingen

Een weidse blik op de markt is hiervoor noodzakelijk. Wij hebben dan ook altijd opengestaan voor nieuwe initiatieven en interessante ontwikkelingen in de markt. Niet enkel op het gebied van verlichting en installatietechniek, maar juist ook voor ontwikkelingen die normaal gesproken buiten onze scope vallen. 

Zo zijn wij vanaf het begin een proactieve partner voor DGBC en een ambassadeur van het BREEAM-NL keurmerk. Zowel in het actief promoten van het BREEAM-NL label richting onze klanten, als het ons ‘eigen maken’ van de richtlijnen. Collega’s zijn geschoold, producten zijn expliciet op de BREEAM-NL richtlijnen ontwikkeld en onze bestsellers zijn in de ‘TRILUX Guide to BREEAM’ onafhankelijk geanalyseerd en beoordeeld.

Klaar voor de toekomst

Inmiddels is BREEAM-NL de marktstandaard geworden om toekomstbestendige gebouwen te ontwerpen en te exploiteren. Als bedrijf staan wij in de startblokken om nog meer partijen te overtuigen van het feit dat toekomstbestendig bouwen loont. Wij hebben alle tools in handen om zowel op adviserend- als operationeel vlak de juiste sparringpartner te zijn. Wij bouwen mee!

TRILUX sponsor

TRILUX is trotse sponsor van het eerste Nationale BREEAM Congres op 23 maart. Ook aanwezig zijn? Dat kan

Bron: Trilux

Gerelateerd

Klop Beheer ziet zichzelf als voorlichter. ‘Wij zitten aan de knoppen en soms willen we daarmee een punt maken’

Klop Beheer ziet zichzelf als voorlichter. ‘Wij zitten aan de knoppen en soms willen we daarmee een punt maken’

Deel jouw Paris Proof-tool via DGBC

Deel jouw tool voor CO2-reductie

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen