CoreNet ondersteunt het DGBC Future Leaders Program

De Dutch Green Building Council (DGBC) heeft tijdens de afgelopen PROVADA het Future Leaders Program gelanceerd. Dit is een exclusief programma voor Young Professionals die de ambitie hebben op termijn de nieuwe (groene) leiders te zijn. Het programma start in september. Het is de missie van DGBC deze generatie te stimuleren op het gebied van duurzaamheid en leiderschap. Door middel van het aanbieden van dit programma wil DGBC de nieuwe generatie ondersteunen. Dit gebeurt door kennis te delen, te coachen op gedrag en competenties, te verbinden met bestaande leiders en generatiegenoten en door Young Professionals concreet te laten samenwerken aan urgente groene uitdagingen. Het programma is samengesteld voor Young Professionals uit de gehele DBFMO-keten (Design, Build, Finance, Maintain & Operate), inclusief eindgebruikers en service providers. 

CoreNet Benelux

CoreNet Global is een kennis en netwerkorganisatie voor professionals in de wereld van eindgebruikers binnen vastgoed bij (multinationale) ondernemingen en zijn daarmee een belangrijke stakeholder in de DBFMO-keten. Leden van CoreNet zijn zowel de eindgebruiker als de dienstverleners. De aangesloten organisaties geven via CoreNet uiting aan het belang van een (wereldwijde) samenwerking en kennisdeling op het gebied van o.m. werkplekinnovatie, huisvestingsstrategie en vastgoedmanagement. “CoreNet ondersteunt het initiatief van DGBC om de nieuwe groene leiders op te leiden. Wij zien hierin een toegevoegde waarde, omdat er binnen CoreNet ook aandacht is voor leiderschap, duurzaamheid en het stimuleren van de nieuwe generatie.” aldus CoreNet bestuurslid Ellis ten Dam. “CoreNet Young Leaders zijn de mensen die een toekomstbestendige vastgoedportefeuille als ‘Future Leader’ en belangrijke stakeholder kunnen beïnvloeden. Het ondersteunen en stimuleren van deze groep zal DGBC helpen duurzaamheid op de agenda van eindgebruikers te zetten.” aldus CoreNet bestuurslid Lesther van Vliet.

Samenstelling programma

Het inhoudelijke programma van in totaal vier bijeenkomsten wordt door DGBC samengesteld. Naast inhoudelijke en hoogwaardige keynotes op het gebied van leiderschap en duurzaamheid, kunnen de Future Leaders onderling ook kennis vergaren en delen. Daarnaast is er volop de gelegenheid om te netwerken met andere Future Leaders, maar ook met huidige CEO’s en Green Leaders. Op maandag 21 september, de eerste dag van de Dutch Green Building Week, start het programma op Nyenrode. Het programma eindigt op woensdag 2 december tijdens de exclusieve Green Leadership Summit op Buitenplaats Amerongen.

Meer informatie

Op de website www.DGBC.nl/FLP is meer informatie te vinden over het DGBC Future Leaders Program. Aanmelden voor dit exclusieve programma kan tot dinsdag 1 september aanstaande. Echter, bij 50 aanmeldingen sluit de inschrijving.

Gerelateerd

Deel jouw Paris Proof-tool via DGBC

Deel jouw tool voor CO2-reductie

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen

'Neem gezamenlijk barrières weg voor duurzaam bouwen'

'Neem gezamenlijk barrières weg voor duurzaam bouwen'