Het festival vindt plaats op verschillende locaties op de Amsterdamse Zuidas en is een initiatief van Holland ConTech & PropTech.
Programma
Het is een festival boordevol informatieve sessies en panels, maar ook workshops en excursies staan op het programma. Daarbij komen allerlei duurzaamheidsthema’s aan bod; van houtbouw tot klimaatadaptatie en de energietransitie. DGBC is aanwezig bij drie sessies.
Wat is er nodig voor een Paris Proof gebouw?
Om tegen 2050 de Paris Proof doelen te halen, moet het energieverbruik van de gebouwde omgeving met twee derde verminderen ten opzichte van het huidige gemiddelde. Tijdens de sessie op 21 september in CIRCL delen Annemarie van Doorn, Luc van den Boom (Cooltree/Scaler), Cees van der Spek (EDGE), Paul de Ruiter en Dennis van der Stoop (NSI), wat er nodig is voor een Paris Proof gebouw.
Duurzaam investeren in vastgoed middels ESG
ESG is niet langer een modewoord, maar een drijvende kracht achter veel ontwikkelingen en vastgoedinvesteringen. Vraagstukken over vastgoedexploitatie staan centraal tijdens deze sessie met Annemarie van Doorn, Norbert Bol (NEVAP), Bernardo Korenberg (Bouwinvest) en Rudy Verstappen (Altera). Vanuit beleggersperspectief verkennen de sprekers waar de grenzen liggen als het gaat om duurzaam investeren in vastgoed met ESG. Daarbij komen kansen en praktijkvoorbeelden aan bod.
Nieuwe groene spelregels uit Europa: de verhouding tussen de EU Taxonomie en BREEAM-NL
Hoe groen zijn jouw investeringen nou echt? De EU Taxonomie maakt inzichtelijk welke economische activiteiten duurzaam zijn. De toepassing van het Europese classificatiesysteem op bouw- en vastgoedactiviteiten wordt toegelicht tijdens deze sessie van DGBC en Loyens & Loeff. En in hoeverre voldoet een BREEAM-NL gebouw al aan de EU Taxonomie? Edith Maingay en Ariane Brohez maken een vergelijking.
Ben jij er ook bij?
DGBC-partners krijgen 75% korting via de speciale aanmeldlink.
Lees hier meer over het programma en de sessies van DGBC.