DGBC stapt op de Train to Paris voor Klimaattop

Op 28 november vertrekt de Train to Parijs, met aan boord de Nederlandse onderhandelaars voor een nieuw klimaatakkoord op de VN klimaattop 2015. Namens Dutch Green Building Council reist projectmanager Edwin van Noort mee. Hij zal de bouw- en vastgoedbranche vertegenwoordigen en laten zien wat de branche kan betekenen om de klimaatdoelstellingen te behalen. 'Train to Paris', een initiatief van de Nederlandse Klimaatcoalitie (NKC), ProRail en NS.

Train to Paris

Van 30 november t/m 11 december vindt de Klimaattop (COP21) in Parijs plaats. De belangrijkste doelstelling in Parijs is de ondertekening van het nieuwe klimaatverdrag, zodat dit in 2020 mondiaal van kracht gaat. De leden van het UIC (International Union of Railways) zullen hun delegatie vanuit de betreffende landen per trein naar Parijs brengen.

Onderhandelen voor klimaatneutraliteit

De Train to Paris biedt de Nederlandse onderhandelaars meer dan een comfortabele, duurzame reis naar de Klimaattop. Het biedt een platform voor inhoudelijk debat en programma over een klimaatneutraal Nederland, met de partijen die mee naar Parijs reizen. Want ook koplopers uit het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties zoals DGBC en start-ups zullen aan boord van de Thalys stappen en bijdragen aan discussies en debat.

Groene Top Trein

Een dag voordat de trein naar Parijs vertrekt, vrijdag 27 november, rijdt de Groene Top Trein door Nederland. De Groene Top Trein verzamelt en verbindt de beste oplossingen voor de Nederlandse delegatie die de volgende dag naar Parijs vertrekt.

Duurzame mobiliteit

Het belang van CO2-reductie is groot om klimaatverandering tegen te gaan. Meer reizen met de trein en het OV is een manier om hier eenvoudig een bijdrage aan te leveren. Vanaf 2018 rijden de treinen in Nederland volledig op groene stroom, wat een klimaatneutrale treinreis mogelijk maakt. Daarom reist de Nederlandse delegatie met de trein naar de klimaattop in Parijs om daar de mogelijkheden die er nu al zijn om de mobiliteit te verduurzamen onder de aandacht te brengen en tevens de ogen te openen om naar andere oplossingen voor mobiliteit te kijken.

Gerelateerd

Vernieuwde BREEAM-NL beoordelingsrichtlijnen beschikbaar vanaf 13 januari 2025

Vernieuwde BREEAM-NL beoordelingsrichtlijnen beschikbaar vanaf 13 januari 2025

Flexwoningen financieel mogelijk maken met inzicht in toekomstscenario’s

Flexwoningen financieel mogelijk maken met inzicht in toekomstscenario’s

Bestaande woningen

DGBC, Platform31 en Platform Woonopgave onderzoeken duurzame en rechtvaardige oplossingen voor woonopgave