Dok Vast behaalt hoogste BREEAM-NL score ooit voor een opgeleverd gebouw

Het distributiecentrum van ontwikkelaar en belegger Dok Vast op bedrijventerrein Vossenberg II in Tilburg mag zich het meest duurzame distributiecentrum van Nederland noemen. De Dutch Green Building Council heeft Dok Vast, na gebouwcontroles door assessor ing. Esther Ruijgvoorn, eind april het 5 sterren BREEAM-NL  Nieuwbouw Oplevercertificaat (Outstanding) toegekend voor het uiterst duurzame pand, met de hoogste score ooit behaald (91,17%). Het ontwerpcertificaat werd in december vorig jaar al uitgereikt. Habeon Architecten tekende voor het ontwerp, Bouwbedrijf Heembouw is verantwoordelijk voor de uitvoering van de bouw. 

BREEAM-NL is het meest toegepaste certificeringssysteem voor duurzaam bouwen van ons land en dé beoordelingsmethode die de duurzaamheidsprestatie van gebouwen bepaalt. Het certificaat 'Outstanding' is de hoogst mogelijke kwalificatie (vijf sterren), die slechts twee keer eerder in Nederland is toegekend. Jos Klanderman, Managing Director van Dok Vast, is dan ook zeer verheugd met de toekenning van beide certificaten: 'We hebben hier samen met alle bouwpartners, met Heembouw en Habeon Architecten voorop, een geweldige prestatie geleverd. Het meest duurzame DC van Nederland, met een BREEAM-NL Outstanding kwalificatie voor zowel ontwerp als realisatie. En omdat onze klant aan een uitdagende deadline gebonden was, werd dit ook nog eens in een recordtijd van 22 weken gerealiseerd. Prachtig om te zien waar je met elkaar toe in staat bent!'

Bijzondere prestatie

Het grootste gedeelte van het distributiecentrum van ongeveer 45.000 m² wordt inmiddels door DB Schenker/Nokia Siemens Networks in gebruik genomen. In het distributiecentrum is onder meer gebruik gemaakt van duurzame materialen, automatisch dimmende LED-verlichting, driedubbel isolatieglas, extra isolatie van gevels en daken en het toepassen van een warmtepomp. Tevens is het dak geschikt gemaakt om in de toekomst 40.000 m² zonnepanelen te plaatsen. Naast de unieke duurzaamheidsprestatie werd er nog een andere bijzondere prestatie geleverd: binnen een tijdsbestek van slechts 3 maanden moest de 1e fase van 20.000 m² warehouse worden gerealiseerd.

Over Dok Vast

Dok Vast ontwikkelt en investeert in duurzaam logistiek vastgoed. Het in 2006 opgerichte Oisterwijkse bedrijf onderscheidt zich door te focussen op innovatie en duurzaamheid met als doel besparingen voor de eindgebruiker te realiseren. Dok Vast combineert deze focus met financiële slagkracht en een snelle werkwijze. Een uniek concept waarmee Dok Vast klaar is voor de toekomst. 

Gerelateerd

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen

'Neem gezamenlijk barrières weg voor duurzaam bouwen'

'Neem gezamenlijk barrières weg voor duurzaam bouwen'

Uitreiking BREEAM Awards 2024

5 Nederlandse winnaars bij uitreiking BREEAM Awards 2024