DuPa 2.0: Een revolutionaire stap in het taxeren van vastgoed

Duurzaamheid is niet langer een bijzaak in de vastgoedsector – het is een essentiële pijler geworden voor het beoordelen van waarde en risico’s. Een interview met Reinier Mijsberg, hoofd van het Taxatieteam bij ABN AMRO Bank.

Het verhaal van DuPa 2.0, het meest geavanceerde duurzaamheidsbeoordelingsplatform in Nederland, begon met Reinier Mijsberg, hoofd van het Taxatieteam bij ABN AMRO Bank. In dit interview onthult Reinier hoe hij het initiatief heeft genomen om duurzaamheid centraal te stellen in taxatierapporten en hoe dit heeft geresulteerd in het ontstaan van DuPa 2.0.

Uitdagingen en innovaties van DuPa 2.0 

Reiniers reis begon in 2020, toen een duurzaamheidsparagraaf onder leiding van Dutch Green Building Council werd geïntroduceerd. Hij herinnert zich levendig de eerste vraag van die paragraaf: “Kunnen de ramen open?” Dit eenvoudige criterium stond ver af van zijn visie op duurzaamheid. Vastbesloten om verandering teweeg te brengen, ging Reinier op zoek naar samenwerking binnen de branche. Hij mobiliseerde de tien grootste taxatiekantoren om duurzaamheidsbeoordelingen te herzien en te verbeteren.

Lees het hele interview op de website van CFP Green Buildings

DGBC-partners

CFP Green Buildings

Gerelateerd

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen

'Neem gezamenlijk barrières weg voor duurzaam bouwen'

'Neem gezamenlijk barrières weg voor duurzaam bouwen'

Uitreiking BREEAM Awards 2024

5 Nederlandse winnaars bij uitreiking BREEAM Awards 2024