Dutch Green Building Week: Hier gaan we voor

De Dutch Green Building Week is officieel begonnen. In Amsterdam komen verschillende partijen die elk vanuit hun eigen rol bezig zijn met Paris Proof samen voor een ontbijt en morgen is het DGBC-festival met interessante sprekers en presentaties van mooie projecten.  

De afgelopen maanden hebben verschillende partijen uit de keten zich weer tomeloos ingezet in onze Programmaraad Paris Proof, werkgroepen en expertgroepen. Er is veel vooruitgang geboekt, projecten opgestart of afgerond en mijlpalen behaald. Tijdens het ontbijt komen deze groepen bij elkaar, zodat zij kunnen uitwisselen waar ze afgelopen jaar aan hebben gewerkt. DGBC geeft een stand van zaken over ontwikkelingen binnen het programma, nationaal en op internationaal niveau.  

DGBC-festival 

In het Rotterdamse Theater Zuidplein is op 11 oktober het volgeboekte DGBC-festival. De middag staat onder leiding van tv-presentator Harm Edens en hij ontvangt interessante sprekers. Daarnaast zijn er verschillende projecten te zien die ook op de kaart van Toekomstbouwers staan. Initiatieven die net iets verder gaan en verschillende maatschappelijke opgaven combineren. Daarnaast zijn er sessies over verschillende onderwerpen zoals Paris Proof, klimaatadaptatie en circulariteit.  

EnergieKompas 

Tijdens de week  presenteert DGBC met TVVL op donderdag 13 oktober het EnergieKompas. Een nieuw instrument waarbij het werkelijke energiegebruik (WEii) is gekoppeld aan energielabels, zodat je precies kunt zien hoe ver een gebouw op koers ligt voor Paris Proof en wat je nog aan maatregelen kunt nemen om Parijs te halen.  

Later die dag is het DGBC Gala met diverse gasten, zoals Werner Schouten (directeur Impact Economy Foundation) en nationaal SDG-coördinator Sandra Pellegrom.  

En er is meer 

De hele week door zijn er ook in het land diverse bijeenkomsten en presentaties. In Venlo is bijvoorbeeld een conferentie over gezonde gebouwen van Healthy Building Network en kun je in Zwolle binnenkijken in een circulair pand van Blossom Architecture. Er zijn ook evenementen die je overal kunt volgen, zoals Intelligente gebouwen zijn de toekomst van smart building software platform Darwin. In de DGBC Agenda vind je alle activiteiten.  

SDG's

Logo voor Betaalbare en duurzame energieBetaalbare en duurzame energie | Logo voor Industrie, innovatie en infrastructuurIndustrie, innovatie en infrastructuur | Logo voor Duurzame steden en gemeenschappenDuurzame steden en gemeenschappen

Gerelateerd

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen

'Neem gezamenlijk barrières weg voor duurzaam bouwen'

'Neem gezamenlijk barrières weg voor duurzaam bouwen'

Uitreiking BREEAM Awards 2024

5 Nederlandse winnaars bij uitreiking BREEAM Awards 2024