Grootschalige renovatie verdient 3 sterren BREEAM-NL

Voor de grootschalige renovatie van het kantoor van Van der Heijden bouw en ontwikkeling heeft het bedrijf een 3 sterren BREEAM-NL Nieuwbouw Oplevercertificaat behaald. Nog niet eerder is een renovatie van deze omvang met 3 sterren gewaardeerd.

Van der Heijden bouw en ontwikkeling ontving het certificaat voor de totale duurzame vernieuwing van hun kantoor, bedrijfshallen en buitenterrein. Het duurzame onderkomen past helemaal bij de klant- en gebruiksgerichte bedrijfsfilosofie van de organisatie, die uitgaat van lean processen, 3D Revit/BIM ontwerpen, duurzame materialen en energie-efficiency.

Hoewel de draagconstructie van het in 1978 gebouwde kantoor behouden bleef, veranderde de indeling ingrijpend. Behalve volledige restylen van het in- en exterieur ging ook het buitenterrein op de schop. Het resultaat is een comfortabele en moderne bedrijfshuisvesting waarmee het 121 jaar ‘jonge’ vier generaties familiebedrijf nog decennia vooruit kan. Het totale project omvat 1.169 m2 kantoor, 1.155m2 bedrijfshal, 1.320 m2 overdekte opslag en 5.255 m2 buitenterrein.


Foto: Van der Heijden

Gerelateerd

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen

'Neem gezamenlijk barrières weg voor duurzaam bouwen'

'Neem gezamenlijk barrières weg voor duurzaam bouwen'

Uitreiking BREEAM Awards 2024

5 Nederlandse winnaars bij uitreiking BREEAM Awards 2024