Hoe kijken economen aan tegen klimaatverandering?

Economen en verduurzaming, het lijkt geen match. Sterker nog: zijn economen überhaupt wel overtuigd van de noodzaak van verduurzaming van de gebouwde omgeving? Het zijn vragen die journalist en econoom Mathijs Bouman voorgeschoteld krijgt tijdens het Openingscongres van de Dutch Green Building Week. Want volgens Bouman is ‘beter naar economen luisteren’ juist de enige manier om de hele verduurzaming te laten lukken.   

Bouman is een bekend gezicht in het Nederlandse medialandschap. Tegenwoordig is hij de zogenoemde ‘huiseconoom’ van Nieuwsuur en schrijft hij columns voor het Financieele Dagblad. Ook was hij regelmatig in beeld op RTLZ en RTL Nieuws en schoof hij aan bij praatprogramma’s als Jinek, Pauw en RTL Late Night. 

Helder uitleggen

Het geeft aan dat de journalist ingewikkelde materie toch helder kan uitleggen. Dat zal hij ook doen op het podium tijdens het congres van DGBC. De economie verandert en Bouman heeft daar een mening over. Hij publiceerde in 2006 zijn boek Hollandse Overmoed – Hoe de beste economie van de wereld ontspoorde. Daarin keek hij terug op de crisis, maar als econoom durft hij ook vooruit te kijken en passeren onderwerpen de revue zoals hoe Nederland de energietransitie moet oppakken.

Ben jij erbij?

Naast Mathijs Bouman (journalist en econoom) geven ook Sandra Phlippen (Hoofd Economisch Bureau Nederland ABN AMRO), Boudewijn Poelmann (oprichter Goede Doelen Loterijen) en cabaretier Guido Weijers acte de présence tijden het congres. Lees hier meer over deze sprekers

Klik hier voor meer informatie en het aanmelden voor het Openingscongres.


Foto Mathijs Bouman: Speakers Academy - Walter Kallenbach

Gerelateerd

EDGE Coolsingel Rotterdam

Edge keert terug naar Rotterdam met duurzame innovatie: EDGE Coolsingel

Overstroomde weg met auto's deels onder water

Nieuw trainingstraject biedt inzicht in klimaatrisico’s bestaand vastgoed

Toegankelijke menukaart voor integrale CO₂-aanpak bij energie-renovaties

Toegankelijke menukaart voor integrale CO₂-aanpak bij energie-renovaties