In verband met de coronacrisis wordt deze jubileumeditie gedeeltelijk online georganiseerd en gekoppeld aan de (online) activiteiten van de World Green Building Week. Onder #ActOnClimate worden gezamenlijk de krachten gebundeld en staan de uitdagingen om de mondiale klimaatverandering aan te pakken centraal. De week biedt talrijke momenten om in contact te komen met nationale en internationale pioniers, te luisteren naar creatieve denkers en doeners en naar mensen die een toekomstbestendige omgeving en samenleving mogelijk maken. Juist nu.
Organisaties kunnen zich op allerlei manieren verbinden aan de Dutch Green Building Week. De week biedt meer dan voldoende ruimte om goede voorbeelden te delen met een nationaal en internationaal podium via webinars, talkshows, kleinschalige bijeenkomsten en netwerkmomenten.
Annemarie van Doorn, directeur van DGBC, noemt deze jubileumeditie een van de meest noodzakelijke uit de geschiedenis. ‘’We zijn een tijd ingegaan waarin we ons veel meer bewust worden van wat de impact is van menselijk handelen op onze planeet. We kunnen onze ogen hier niet meer voor sluiten. Waar we nu samen strijden tegen het COVID-19-virus, doen wij een oproep om ook in internationaal verband samen te strijden tegen klimaatverandering. We geloven hierin en we kunnen het. Met onze partners, de markt en overheden hebben we ongelooflijk veel kennis in huis. We hebben de afgelopen jaren al grote stappen gezet om de klimaatdoelstellingen te behalen, hier gaan we in de hoogste versnelling mee door en dat willen we laten zien!”
Thema: Made in Holland
Nederland was jarenlang een gidsland als het ging om duurzaamheid en milieu. Meer dan 25 jaar geleden lanceerde Ed Nijpels het eerste Nationaal Milieubeleidsplan (NMP) dat Nederland internationaal op de kaart zette en wat een blauwdruk vormde voor diverse Europese beleidsplannen. Als het aan DGBC ligt pakt Nederland haar rol terug als gidsland met duurzaam ondernemerschap voor een duurzaam gebouwde omgeving en een duurzame economie. Hiervoor is het nodig dat we laten zien wat we in Nederland in huis hebben, maar ook wat we kunnen leren van wat er in het buitenland gebeurt.
Over de Dutch Green Building Week
De Dutch Green Building Week is al jaren dé landelijke campagneweek voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving. De week geeft een podium aan bedrijven en instellingen die voorlopen op onderwerpen als CO2-reductie, Circulariteit, Klimaatadaptatie en Gezondheid. De week is in 2010 in het leven geroepen om alle initiatieven op het gebied van duurzaamheid in relatie tot de gebouwde omgeving in de spotlights te zetten. Jaarlijks komen er meer dan 10.000 bezoekers af op de evenementen die tijdens de week worden georganiseerd. De Dutch Green Building Week vindt plaats op hetzelfde moment als de World Green Building Week. Wil je meer informatie of een activiteit aanmelden? Ga dan naar: www.dgbw.nl.
De week stond eerder gepland van 19 oktober tot en met 23 oktober, in verband met de koppeling met de International Climate Adaptation Summit. Op 20 mei kwam echter het bericht naar buiten dat het ministerie de datum van de top heeft verzet naar 25 januari 2021. Daarop heeft DGBC besloten de week naar september te verzetten en aan te sluiten bij het internationale programma van de World Green Building Week.