Kinderen Wilhelminaschool aan de slag met BREEAM-NL Junior

Kinderen uit groep 8 van de Wilhelminaschool in Hilversum zijn afgelopen week aan de slag gegaan met het duurzaamheidslabel BREEAM-NL Junior. De training BREEAM-NL Junior werd gegeven door BREEAM-NL Expert Joost Bennekers. Op hun verkenningstocht door de school constateerden de kinderen dat er nog genoeg te verbeteren valt op hun school.

Zo vonden de kinderen dat de toiletten niet schoon genoeg waren. Bovendien waren de filters van de ventilatoren vies en het rook er muf. Daarnaast zijn er wel compostbakken aanwezig op school, maar deze werden niet genoeg gebruikt. Ook stonden er op enkele plekken de ramen open, terwijl de verwarming aanstond.

Positieve punten waren er uiteraard ook. Zo gebruikt de school veelal biologische schoonmaakmiddelen. En brandmelders en EHBO kisten zijn er voldoende op de school. Ook de chocomelk op de lerarenkamer werd zorgvuldig geproefd of het wel ‘fair trade’ was.

De leerlingen wilden door hun bevindingen ook zelf aan de slag met verduurzamen. Bijvoorbeeld door het plein regelmatig op te ruimen. Ook gaven ze tips aan de school. Zo willen de kinderen zonnepanelen laten plaatsen, een regenton om de tomaten in de kas te voeden, eerder verkeersles om veilig naar school te kunnen fietsen en vaker les over duurzaamheid.

De directeur van de school was blij met de resultaten en gaat kijken welke maatregelen er genomen kunnen worden.

Bekijk ook de mogelijkheden met BREEAM-NL Junior.

Gerelateerd

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen

'Neem gezamenlijk barrières weg voor duurzaam bouwen'

'Neem gezamenlijk barrières weg voor duurzaam bouwen'

Uitreiking BREEAM Awards 2024

5 Nederlandse winnaars bij uitreiking BREEAM Awards 2024