Kosteloos meedoen aan nulmeting Vastgoed Rotterdam

Wilt u weten hoe uw gebouw scoort op duurzaamheid? Dat is mogelijk. U kunt nu kosteloos meedoen aan een nulmeting van uw vastgoed in Rotterdam.De Gemeente Rotterdam heeft de Dutch Green Building Council (DGBC) gevraagd om te helpen bij het uitvoeren van een nulmeting van het vastgoed in Rotterdam. Op 1 mei heeft u hiertoe een uitnodiging ontvangen. Diverse organisaties hebben inmiddels gereageerd. Deze partijen gingen u reeds voor: Van Nelle Fabriek, WTC, CBRE Global Investors, NSI, IVG, Chalet, Gemeente Rotterdam, Bouwinvest, MPC, LSI, HHSK, Driestar, Rabo, Stena Realty, Mn en de KvK. Bent u eigenaar van vastgoed in Rotterdam en heeft u nog niet gereageerd? Meedoen kan nog steeds.

Vergroten van marktpotentie
Het initiatief komt voort uit een netwerkbijeenkomst van de Marktstuurgroep Duurzaam Ontwikkelen van 7 maart jl. De bijeenkomst had als thema het verduurzamen van (commercieel) vastgoed in Rotterdam Centrum. Gericht op onder meer het vergroten van de marktpotentie van het betreffende vastgoed en de Binnenstad als gebied. Aanwezig waren circa 20 vastgoedeigenaren en beheerders en wethouder Alexandra van Huffelen van de Gemeente Rotterdam.
Daar is o.a. afgesproken om voor de betreffende gebouwen in het centrum een indicatieve BREEAM-NL In-Use score uit te rekenen en de gebouw te benchmarken t.a.v. energie.

Meerwaarde
Doel van de nulmeting is antwoord te krijgen op twee belangrijke vragen *Waar staan we? *Waar kunnen we verbeteren?
Gezamenlijk weten we meer: Waar laten we kansen liggen, wat is laag hangend fruit en wat kunnen we gezamenlijk doen. Iedereen heeft er baat bij dat de stad en de gebouwen daarin herkenbaar duurzaam zijn en een meerwaarde hebben.

Data anoniem
Wij willen graag benadrukken dat de insteek positief is. Wij zullen geen lijstjes met beste en slechtste gebouwen publiceren. *De data worden geanonimiseerd, wel kunt u uw gebouw vergelijken met andere Rotterdamse gebouwen en de nationale DGBBenchmark. *De data van het gebouw zijn en blijven uw eigendom.
U kunt te allen tijde besluiten het gebouw uit de database te halen.

Laagdrempelig
Als gebouweigenaar, beheerder of eindgebruiker kunt in ongeveer 2 uur tijd een inschatting krijgen van de duurzame kwaliteit van uw pand. In een middag tijd kunt u zelfs al van vijf gebouwen een inschatting hebben. DGBC gaat u helpen met het uitrekenen van de score.

Resultaat
Het resultaat van dit project is een score van uw gebouw en een anoniem benchmarkrapport. In een online tool kunt u uw eigen gebouw vervolgens vergelijken met de andere Rotterdamse gebouwen. Het resultaat zullen we aan alle deelnemers presenteren op dinsdag 8 oktober 2013.

Hoe kunt u meedoen?
U kunt op verschillende manieren meedoen aan de nulmeting: *U ontvangt van DGBC een excelbestand en u voert zelfstandig de data in; *U voert uw gegevens in een online applicatie genaamd VastgoedMaps in; *DGBC komt bij u op bezoek en voert samen met u de data in; *U brengt een bezoek aan de werkbijeenkomst van DGBC op 27 augustus van 15.00-17.00 uur, waar zij u zullen helpen bij het invoeren van uw gegevens.
Deelname is kosteloos voor u als vastgoedeigenaar in Rotterdam.

Meedoen of meer informatie?
Wilt u meedoen of wilt u meer weten, neem dan contact op met Maarten Dansen, manager Projecten van de Dutch Green Building Council .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit email adres te bekijken) of 088-5580100.

Gerelateerd

Vernieuwde BREEAM-NL beoordelingsrichtlijnen beschikbaar vanaf 13 januari 2025

Vernieuwde BREEAM-NL beoordelingsrichtlijnen beschikbaar vanaf 13 januari 2025

Flexwoningen financieel mogelijk maken met inzicht in toekomstscenario’s

Flexwoningen financieel mogelijk maken met inzicht in toekomstscenario’s

Bestaande woningen

DGBC, Platform31 en Platform Woonopgave onderzoeken duurzame en rechtvaardige oplossingen voor woonopgave