Lees alles over dag 3 van de Dutch Green Building Week

Wat zijn de Green Results van DGBC?

Green Results is het thema van Dutch Green Building Week, al voor het vierde jaar op rij georganiseerd door de Dutch Green Building Council. Maar wat zijn de Green Results van de DGBW zelf? We hebben een selectie voor u op een rijtje gezet. Bekijk de speciale website: www.dgbc.nl/greenresults.

Forbo verdient LEED Gold

Vandaag ontving Forbo in Assendelft een LEED Gold certificaat voor hun magazijn. Rick Fedrizzi, CEO van de US Green Building Council was speciaal voor deze gelegenheid naar Nederland gekomen. Ook vond er een rondleiding plaats. Hier konden bezoekers zien dat de producten van Forbo een Environmental Product Decleration hebben. Hierdoor is het transparant wat de duurzaamheidsprestaties zijn.

Seminar over Microklimatisering

TVVL, platform voor mens en techniek, organiseerde een interactieve workshop over Microklimatisering. Op de werkplek van de toekomst kan de gebruiker niet alleen de temperatuur instellen in de kamer, maar zelfs controle hebben over de temperatuur van de handen of voeten. Ook wordt het mogelijk extra verse lucht gericht in het gezicht te blazen. Tevens is het met microklimatisering mogelijk om energie te besparen. Dit komt omdat er nooit volledige ruimtes geconditioneerd hoeven te worden.

Miniseminar over digitaal gebouwdossier

Op het hoofdkantoor van Unica in Hoevelaken vertelt Sannie Verweij over het belang van een digitaal gebouwdossier. Want, zo gaf ze aan: "Hierdoor komen onder meer een duurzaamheidscertificaat en MVO-beleid sneller aan de orde.” De facilitair manager moet hierover het beheer krijgen. “Op het gebied van duurzaamheid geldt hij als spil van de organisatie.” Uit onderzoek onder 300 facilitaire managers blijkt dat 61% zijn ‘eigen’ gebouw onvoldoende duurzaam vindt. Daarnaast komt hierin naar voren dat zij zorgen voor 9% van de CO2-uitstoot in Nederland. “Een aanzienlijke hoeveelheid”, aldus Verweij, die daarom pleitte voor een gebouwdossier. “Dat is de basis voor duurzaamheid, zolang alles erin staat.” Bron: Duurzaam Gebouwd.

#DGBW op Twitter

Ook vandaag werd de #DGBW wederom veelvuldig gebruikt op Twitter. Zo liet gedeputeerde van de Provincie GelderlandAnnemieke Traag weten dat de kinderen die meededen aan het debat met Laurentien van Oranje heel veel goede ideeën om scholen gezonder te maken. Gerben van Dijk vroeg aandacht voor het Nederland van 2020 van Triodos. En Unica liet weten dat bezoekers aan de Rembrandtflat letterlijk tot grote hoogte stegen om de duurzaamheidsprestaties te bekijken. Ook Thomas Rauwerd veelvuldig geciteerd na zijn optreden op Ecobouw: "We moeten de economie zien als ecologie." 

Uw programmaverslag ook opnemen?

Heeft u ook een kort verslag van een van de evenementen tijdens de Dutch Green Building Week en wilt u dit delen? Stuur dit dan op. Foto's zijn ook van harte welkom. Mail naar n.stukje@dgbc.nl.
 

Gerelateerd

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen

'Neem gezamenlijk barrières weg voor duurzaam bouwen'

'Neem gezamenlijk barrières weg voor duurzaam bouwen'

Uitreiking BREEAM Awards 2024

5 Nederlandse winnaars bij uitreiking BREEAM Awards 2024