Nieuwe participant Planon: 'Analyseer het duurzaamheidsprofiel van uw organisatie'

Duurzaamheid is niet langer slechts een trend, maar heeft zich stevig verankerd in onze maatschappij. 30 tot 40 procent van het wereldwijde energiegebruik is gerelateerd aan gebouwen. De invloed van Facility - en vastgoedmanagers op dit onderwerp is dan ook groot. Afhankelijk van het primaire proces van uw organisatie, kunnen energieverbruik en CO2-uitstoot in meer of mindere mate worden toegeschreven aan processen waar u invloed op hebt: gebouwen, IT en reizen. 

Veel organisaties hebben inmiddels initiatieven genomen om hun duurzaamheidsprofiel te verbeteren. Dit kan bestaan uit een eerste aanzet tot energiemonitoring, de huur van een nieuw gebouw met BREEAM-label of de invoering van energiebesparende maatregelen. In de praktijk ontstaat bij dit soort initiatieven een aantal losse verzamelingen van duurzaamheidsgegevens. Maar waar komen deze gegevens samen? Waar zit de aansluiting tussen de informatie die u verzamelt en uw bedrijfsvoering? Het is niet meer voldoende om een mooi duurzaamheidsstatement te maken in uw jaarverslag. De overheid, uw klanten en medewerkers willen weten wat u echt doet en bereikt.

Met de Sustainability Managementoplossing van Planon bent u in staat het duurzaamheidsprofiel van uw gebouwen te meten, te verbeteren en aansluitend te monitoren. Door deze drie functies met elkaar te verbinden ontstaat een continue cirkel van verbetering en besparing op basis van geaccepteerde standaarden als BREEAM of LEED. Voor duurzaamheids- en vastgoed managers hét instrument om te rapporteren conform (intern)nationale richtlijnen.

Over Planon

Planon is een internationale softwareleverancier die organisaties ondersteunt bij het integraal stroomlijnen van alle bedrijfsprocessen rondom gebouw, mens en werkplek. Planon-oplossingen realiseren efficiency, duurzaamheid en kostenreductie in deze processen en dragen concreet bij aan klanttevredenheid en productiviteit. Planon biedt software-oplossingen voor onder andere Real Estate -, Space & Workplace -, Maintenance -, Integrated Services - en Sustainability Management. Planon is opgericht in 1982, heeft eigen kantoren in Nederland, België, Canada, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, India, Oostenrijk, Singapore en de Verenigde Staten en ondersteunt wereldwijd meer dan 1.800 klanten uit diverse branches.

Meer weten?

Wilt u graag meer informatie over de duurzaamheidsoplossing van Planon? Bel: 024 641 31 35 of mail naar info-nl@planonsoftware.com. Kijk ook op www.planonsoftware.com

 

Gerelateerd

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen

'Neem gezamenlijk barrières weg voor duurzaam bouwen'

'Neem gezamenlijk barrières weg voor duurzaam bouwen'

Uitreiking BREEAM Awards 2024

5 Nederlandse winnaars bij uitreiking BREEAM Awards 2024