Op Safari met GBC!

Vorige week dinsdag waren participanten van Green Business Club (GBC) vanuit Zuidas, Utrecht, Twente en Duiven welkom in het Haagse Beatrixkwartier voor de tweede editie van de GBC Safari, geïnitieerd vanuit GBC Nederland.
Er werd verzameld in het Pop-Up Park aan de Prinses Beatrixlaan. Daar vond voor het eerst een Vitaliteitsmarkt plaats. Zo’n 200 tot 300 gebruikers van het Beatrixkwartier bezochten de markt die in het teken stond van een gezonde en vitale levensstijl. Naast dat het Pop-Up Park ruimte biedt voor een dergelijke markt, ligt er een beachvolleybalveld waar deze zomer gretig gebruik van wordt gemaakt door omwonenden en medewerkers van bedrijven in het gebied. Het park is een project van GBC Beatrixkwartier, dat een waardevolle bijdrage levert aan de levendigheid in het gebied. Een van de pijlers van GBC Beatrixkwartier.
Bij MN vertelde Manja Meuleman, programmamanager van GBC Beatrixkwartier, de aanwezigen over het kraanwaterproject waarmee is gestart. In het gebied worden enkele openbare watertappunten gerealiseerd om zo het drinken van duurder en minder duurzaam bronwater te ontmoedigen. Astrid Homan, Mobiliteitsmakelaar voor Bereikbaar Haaglanden, gaf een presentatie over de werkgroep Mobiliteit van GBC Beatrixkwartier. Het gebied kampt met files tijdens de spits en parkeerdruk. Het benadrukken van de centrale ligging tussen twee grote NS stations, duidelijker aangeven van looproutes en een deelauto-project bieden hier mogelijk een oplossing.
 
Arjen van 't Klooster in de parkeergarage van MN en PostNL. Daarnaast Astrid Homan, Mobiliteitsmakelaar.

Arjen van ’t Klooster, facilitair manager van MN, nam de vijftien aanwezigen mee de kelder in om een afgerond GBC-project te bewonderen: de laadpalen van MN en PostNL. Nadat beide partijen afzonderlijk nul op het rekest kregen van de eigenaar van garage, konden zij gezamenlijk wel de handen opeen krijgen voor meer laadpalen in de gedeelde garage. Participant BAM droeg zorg voor de installatie. Met een terugverdientijd van slechts 5 jaar, zijn de participanten voornemens gezamenlijk nog meer laadpalen te gaan plaatsen de komende jaren. Een mooi voorbeeld van synergie.
Ten slotte was er de mogelijkheid om na te praten onder het genot van een hapje en drankje in het hernieuwde WTC. Eveline Steenbergen, general manager van het Haagse WTC en bestuurslid van GBC Beatrixkwartier, zorgde voor een warm onthaal. Het vernieuwde WTC moet met faciliteiten als een AH to go, Coffee Company maar ook bar-restaurant Mondano een centrale plek worden waar gebruikers van het Beatrixkwartier elkaar kunnen ontmoeten.
 
Eveline Steenbergen onthaalt participanten in hernieuwde WTC. Rechts een watertappunt van Join The Pipe.

In september nodigt GBC Utrecht Centraal geïnteresseerden uit een kijkje te komen nemen in het Stationsgebied. Deze 3e Safari vindt plaats tijdens de Dutch Green Building Week, welke dit jaar in het teken staat van het thema Impact. Lees hier meer. 

Gerelateerd

Klop Beheer ziet zichzelf als voorlichter. ‘Wij zitten aan de knoppen en soms willen we daarmee een punt maken’

Klop Beheer ziet zichzelf als voorlichter. ‘Wij zitten aan de knoppen en soms willen we daarmee een punt maken’

Deel jouw Paris Proof-tool via DGBC

Deel jouw tool voor CO2-reductie

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen