Provast ontvangt BREEAM-NL very good voor Retail Markthal Rotterdam

Markthal Rotterdam, ontwikkeld door Provast, heeft op de PROVADA het BREEAM-NL Nieuwbouw oplevercertificaat ontvangen. Markthal Rotterdam heeft een kwalificatie van drie sterren (VERY GOOD) gescoord volgens de BREEAM systematiek op basis van de beoordelingsrichtlijn Nieuwbouw Opleverfase 2011 v1.0. Er is een totaal score behaald van 57,5%, ruim meer dan de minimaal vereiste score van 55%.

Opgave 

Corio heeft als belegger van het commerciële gedeelte in 2011 de wens geuit om de duurzaamheid te certificeren. De BREEAM systematiek voor winkelcentra was toentertijd net op de Nederlandse markt. Het behalen van een nieuwbouw oplevercertificaat voor een winkelcentrum van deze omvang is geen sinecure. Alleen al het verkrijgen van de bewijslast van meer dan 50 verschillende ondernemers was een hele klus. Provast heeft de uitdaging destijds aanvaard en nu tot een goed eind gebracht. De certificering is tot stand gekomen onder begeleiding van Techniplan Adviseurs B.V als Expert en is beoordeeld door C2N B.V. als Assessor.

Over de Markthal

De Markthal is een spectaculair gebouw met een mix aan functies: markt, winkels horeca appartementen en parkeren. Het ontwerp is van architect Winy Maas van het bekende Rotterdamse architectenbureau MVRDV. De hal bestaat uit een grote boog die op de begane grond circa 70 meter breed is en 117 meter lang. De hoogte van de hal bedraagt circa 40 meter. In de boog zijn 228 appartementen opgenomen. Onder de hal ligt een grote openbare parkeergarage. Het project is in 5 jaar uitgevoerd door aannemers J.P. van Eesteren, Mobilis en Martens en Van Oord.

Markthal Rotterdam is een belegging van Corio (retail). Vesteda is de belegger van de 102 huurappartementen. De parkeergarage is eigendom van de gemeente Rotterdam en wordt geëxploiteerd door Interparking. ABN AMRO is de financier van de bovenbouw.

 

Gerelateerd

Vernieuwde BREEAM-NL beoordelingsrichtlijnen beschikbaar vanaf 13 januari 2025

Vernieuwde BREEAM-NL beoordelingsrichtlijnen beschikbaar vanaf 13 januari 2025

Flexwoningen financieel mogelijk maken met inzicht in toekomstscenario’s

Flexwoningen financieel mogelijk maken met inzicht in toekomstscenario’s

Bestaande woningen

DGBC, Platform31 en Platform Woonopgave onderzoeken duurzame en rechtvaardige oplossingen voor woonopgave