Vijf Nederlandse nominaties voor internationale BREEAM Awards: stemmen kan nu

Wat hebben Bristol, Parijs, London, Amsterdam, Cluj, Praag, Tilburg, Almere en Oosterwolde met elkaar gemeen? Op deze plekken staan uiterst duurzame gebouwen die in aanmerking voor de internationale BREEAM Awards. Deze awards voor meest toonaangevende duurzame gebouwen worden op 8 maart uitgereikt in het Marriot in London. Vanaf deze week is de shortlist bekendgemaakt en kan worden gestemd op de favoriet. Maar liefst vijf Nederlandse projecten staan op de shortlist.

Nederlandse nominaties

Zo is onder andere het hoofdkantoor van ABN AMRO  in Amsterdam genomineerd. Dit bestaande gebouw is drastisch verduurzaamd en heeft daarmee een ongeëvenaarde BREEAM-NL score behaald voor bestaande bouw. Ook The Edge, het kantoor met de hoogste BREEAM-NL score ter wereld, kan rekenen op een nominatie. In Tilburg is het meest duurzame distibutiecentrum van Nederland genomineerd: New Logic II. Dit gebouw wordt gebruikt door autogigant Tesla. De City Mall in Almere is eveneens genomineerd. Meer dan 10 miljoen bezoekers per jaar ervaren hoe duurzaam dit winkelcentrum is. De vijfde nominiatie is voor het gebouw van ECOStyle in Oosterwolde. Niet alleen het gebouw is heel duurzaam, ook in het gebied eromheen is aandacht besteed aan natuur en ecologie.

Stemmen

Stemmen op uw favoriete duurzame gebouw kan vanaf nu. Er zijn verschillende categorieen waar een award wordt uitgereikt. Dit zijn 'Offices New', 'Offices Refurbishment en Fit-out', 'Offices In-Use', 'Retail In-Use', 'Retail New', 'Industrial', 'Mixed Use', 'Residential' en 'Education & Health'. De Awards bijwonen kan ook. Een plek is te reserveren via de site van BREEAM.

Gerelateerd

BREEAM Awards

BREEAM Awards 2025: maak kans op internationale prijzen voor jouw project of organisatie

BDO: “We maken verduurzaming onderdeel van bedrijfsvoering”

BDO: “We maken verduurzaming onderdeel van bedrijfsvoering”

Overstroomde weg met auto's deels onder water

Nieuw trainingstraject biedt inzicht in klimaatrisico’s bestaand vastgoed