Winnaars Green Buildings Regatta 2024 bekend: Sodexo wint spectaculaire zeildag in Enkhuizen

De uitkomst van de jaarlijkse Green Buildings Regatta op donderdag 6 september 2024, in het pittoreske Enkhuizen, hield alle aanwezigen op het puntje van hun stoel. Bedrijven uit de vastgoedsector verzamelden zich voor een dag vol zeilplezier en netwerken, waarbij de beste teams het tegen elkaar opnamen. Uiteindelijk werden de winnaars van de Green Buildings Regatta 2024 bekendgemaakt, na een spannende strijd op het water.

Heugelijk nieuws bij de opening door Bram Adema en Marit Bouwmeester

De dag werd feestelijk geopend met prachtig nieuws: Marit Bouwmeester, de meest succesvolle zeilster ter wereld, gaat haar eigen zeilacademie oprichten. Ze vertelde enthousiast: “De zeilsport heeft me veel gebracht, maar het is een elitesport. Ik wil zeilen toegankelijker maken voor kinderen, want iedereen moet kunnen genieten van watersport!” De gemeente Den Haag, het watersportverbond en CFP Green Buildings ondersteunen deze droom, en Bram Adema, als host van het evenement, riep alle aanwezigen op om ook bij te dragen aan dit mooie initiatief.

Het officiële startschot

Na de oefenraces in de ochtend gaf de burgemeester van Enkhuizen, samen met Marit Bouwmeester, het officiële startschot voor de regatta. De burgemeester sprak zijn trots uit: “Het is fantastisch om dit evenement opnieuw te mogen hosten in onze stad. Kennelijk hebben we iets goeds gedaan, want jullie zijn er weer!” Bouwmeester moedigde de zeilers aan met humor en enthousiasme en deelde ook een paar waardevolle tips: “Het gaat niet om het meedoen, het gaat om het winnen. Het hoeft niet gezellig te zijn aan boord, het moet functioneel!” Dit zorgde voor luid gelach onder de deelnemers.

Een cheque voor Marits droom tijdens de lunch

Adema verraste Bouwmeester met fantastisch nieuws: “Ik heb nog nooit zo snel, zo makkelijk geld opgehaald, dankzij alle deelnemers hier!” Met trots kon hij namens alle deelnemers van de regatta een cheque van €11.570,- overhandigen aan Marit Bouwmeester voor haar zeilacademie.

Een spannende strijd op het water

Met 17 boten aan de startlijn en 206 zeilers was de competitie hevig. De ideale weersomstandigheden zorgden voor een perfecte dag op het water, waarbij de stevige wind uitdagende races opleverde en zelfs tot een aanvaring leidde. Toch mocht ook dat de pret niet drukken.

Sodexo domineert de regatta van 2024

De strijd was hevig, maar uiteindelijk ging Sodexo met de overwinning aan de haal. Hun boot Miesje presteerde uitstekend onder alle omstandigheden. Zij werden gevolgd door CFP & Friends en ISS, die respectievelijk de tweede en derde plaats innamen. De winnaars van de Green Buildings Regatta 2024 toonde niet alleen uitmuntende zeilvaardigheden, maar ook een sterk staaltje teamwork.

Reflectie op een succesvol evenement

Bram Adema sloot af met de woorden: “Iedereen heeft een serieuze wedstrijd gevaren, in serieuze condities. Het is dankzij jullie inzet en de ervaring en coaching van geweldige schippers. Dank voor jullie inzet en enthousiasme vandaag en tot volgend jaar!”

Het evenement was wederom een groot succes, niet alleen vanwege de sportieve prestaties, maar ook door de sterke banden die binnen de vastgoedsector werden gesmeed. De combinatie van sportiviteit, duurzaamheid en samenwerkingen maken de Green Buildings Regatta een jaarlijks hoogtepunt voor de sector.

Meer over de Green Buildings Regatta lees je hier.

Gerelateerd

Bestaande bouw grachtenpanden

EPBD IV verklaard: het uitfaseren van slechte energielabels per 2030

Podium Amersfoort De Alliantie

De Alliantie: ‘Woningen met slechte energielabels willen we uitfaseren’