Winterse start van Green Business Club Beatrixkwartier

Wethouder Ingrid van Engelshoven van Den Haag heeft gisteren het officiele startsein gegeven voor de Green Business Club Beatrixkwartier in Den Haag. De club, die bestaat uit bedrijven uit het gebied en de gemeente, wil het Beatrixkwartier verlevendigen en verduurzamen. Een van de eerste wapenfeiten van de GBC is het realiseren van een Pop-Up Park aan de Prinses Beatrixlaan, inclusief ijsbaan.

Schaatstalenten

Het was een mooi gezicht: te midden van de hoge kantoren van MN, het CAK en PostNL vertoonden een aantal kinderen uit de buurt hun kunstjes op de ijsbaan. Deze glimmende kunstijsbaan is aangeschaft door een groep bewoners uit Bezuidenhout die deze winter voor wat levendigheid willen zorgen. Jacob Snijders van Wijkberaad Bezuidenhout: “De doelen zijn simpel: hoe krijgen we kinderen buiten in de winter? En de ouders komen mee, zo wordt het een social meeting point.”

Van Engelshoven 

Naast de schaatstalentjes stond een groep volwassen te luisteren naar de speech van wethouder Ingrid van Engelshoven. Zij was daar ter gelegenheid van de lancering van de Green Business Club Beatrixkwartier, een initiatief van de gemeente Den Haag, BAM Utiliteitsbouw, Bouwinvest, MN en PostNL. Van Engelshoven: “In de gesprekken met bedrijven in het Beatrixkwartier over de waardering van hun werkomgeving bleek dat op het terrein van levendigheid, voorzieningen en duurzaamheid nog kansen lagen in het gebied. We hoefden daarom ook niet lang na te denken toen het initiatief van de Green Business Club deze kant op kwam, omdat we hierin een mooie katalysator zagen om gezamenlijk vorm te geven aan de verbetering van het gebied.”

BREEAM-NL Quickscan

Ook de kersverse voorzitter van GBC Beatrixkwartier, Nikaj van Hermon van PostNL, beaamt de behoefte aan levendigheid: “Het Beatrixkwartier is een mooie locatie met een hoop duurzame gebouwen. Maar het is allemaal te veel naar binnen gericht. Iedere ochtend rijden de medewerkers hun auto de parkeergarage in of stappen ze vanuit de Randstadrail direct hun kantoorgebouw binnen en denken, ‘zo wij zijn binnen’.  De Green Business Club wil proberen dit gebied leuker  te maken, aantrekkelijker voor de gebruikers en dus de levendigheid vergroten.” Naast levendigheid gaat GBC Beatrixkwartier ook aan de slag met de thema’s mobiliteit en energie en is er een BREEAM quickscan uitgevoerd.

Pop-up Park

De feestelijke lancering met onder andere muziek van studenten van het Koninklijk Conservatorium en koek & zopie vond plaats in het Pop-Up Park Beatrixkwartier. Dit tijdelijke park ligt pal voor de halte van de Randstadrail 3 en 4 aan de Prinses Beatrixlaan en is een initiatief van GBC Beatrixkwartier. Tot het eind van het jaar ligt daar het ijsbaantje. Voor het nieuwe jaar zijn er verschillende plannen, waaronder de aanleg van een volleybalveld en een biologische markt. Meer informatie is te vinden op www.greenbusinessclub.nl.

Gerelateerd

Deel jouw Paris Proof-tool via DGBC

Deel jouw tool voor CO2-reductie

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen

'Neem gezamenlijk barrières weg voor duurzaam bouwen'

'Neem gezamenlijk barrières weg voor duurzaam bouwen'