DGBW: van circulair beleid naar ontwerpen en bouwen
Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Bekijk de agenda voor aankomende evenementen en trainingen.
'Willen we stappen vooruit maken in het verduurzamen van de gebouwde omgeving, dan moeten we beter, goedkoper en sneller beschikken over de kennis die elders is opgedaan.' Bij Merosch delen ze hun kennis onder andere door al hun rapporten via internet beschikbaar te stellen (bij goedkeuring van de opdrachtgever). Daarnaast volgen en monitoren ze nadrukkelijk projecten na oplevering en tijdens de exploitatiefase.
Tijdens de DGBW organiseren zij daarom de Merosch Open Source, dit is een bijeenkomst waar kennis gedeeld wordt voor een gerichte doelgroep over een specifiek thema.
Inmiddels beginnen de eerste beleidsplannen binnen gemeentes zich te ontwikkelen met betrekking tot circulair bouwen. Binnen de gemeente Amsterdam zijn al een aantal serieuze projecten gestart als het om circulair bouwen gaat. Dit zijn koploperprojecten waar Merosch veel nieuwe kennis opdoet en van leert. Ze vinden het dan ook essentieel dat deze kennis gedeeld wordt. In deze Merosch Open Source gaan ze een stuk in op het beleid, maar laten ze ook aan de hand van voorbeelden concreet aan bod komen hoe dit in zijn werk gaat.
Programma
- Gemeente Amsterdam Circulair Beleid
Visie circulaire bouw (gemeente Amsterdam) - Zandkasteel (Amsterdam)
Circulaire renovatie voormalig ING-kantoor – door Arnoud Matser (Merosch) - Amsterdam International Community School II (AICS II)
Modulair en tijdelijk schoolgebouw: visie, aanpak en praktische oplossingen – door Bart-Jan Goossens (De Meeuw)
Aanmelden en kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Wel wordt er een actieve bijdrage verwacht.
Voor meer informatie kijk je op de evenementenpagina van Merosch. Meld je hier aan voor de bijeenkomst.
Locatie activiteit
Eendrachtsweg 3
2411 VL Bodegraven