DGBW magazine is uit

De nieuwe editie van ons digitale Dutch Green Building Week (DGBW) magazine is uit. Het blad staat in het teken van ‘Samen op koers’, het thema van de DGBW die dit jaar van 30 september t/m 4 oktober plaatsvindt. Wat kan je verwachten in dit nieuwe nummer?  

Lees alles over het programma van de Dutch Green Building Week. Op dinsdag 1 oktober organiseren wij het DGBW Congres bij Titaan in Den Haag. Met het thema ‘Samen op koers’ ligt de focus dit keer op het versterken van de beweging voor een duurzaam gebouwde omgeving. Een kleine kopgroep is namelijk niet voldoende, dus hoe kunnen we deze beweging vergroten? 

Lees het magazine

Partneractiviteiten  

Vaar mee langs inspirerende voorbeelden van klimaatadaptief bouwen en sociale duurzaamheid, speel een duurzame game en volg een workshop of webinar over thema’s als netcongestie, Paris Proof, circulair bouwen, betaalbare duurzame energie en productmatig werken. Al deze activiteiten vinden plaats tijdens de Dutch Green Building Week. Het complete programma vind je in het magazine. 

Klaar voor de start 

De wereld van duurzaam bouwen staat nooit stil. Met alle nieuwe termen, wetten en voorbeelden is het soms lastig het overzicht te houden. Net als bij een sportwedstrijd is een goede voorbereiding het halve werk! Laat je inspireren en informeren door deze essentiële onderwerpen: van de nieuwste Europese regels tot concrete circulaire bouwprincipes. Met deze kennis ben je klaar om je goed te positioneren voor de volgende etappe in de duurzame transitie. 

DGBW supporters 

Dit jaar wordt DGBW mede mogelijk gemaakt door CFP Green Buildings, Dura Vermeer en Gemeente Rotterdam. Hoe brengen deze gouden supporters het thema ‘Samen op koers’ in de praktijk? Drie concrete voorbeelden van de opgaves waar ze voor staan en hoe ze dit aanpakken. Lees meer.  


Foto: Cycling 4 Climate - Par-Pa fotografie

Gerelateerd

Bestaande bouw grachtenpanden

EPBD IV verklaard: het uitfaseren van slechte energielabels per 2030

Podium Amersfoort De Alliantie

De Alliantie: ‘Woningen met slechte energielabels willen we uitfaseren’

Luchtfoto Den Haag

DGBC over regeerprogramma en troonrede: 'Van bouwopgave naar woonopgave'