Thema's - Paris Proof

Hulp bij opvragen energiegebruik

Het verbruik kWh per vierkante meter per jaar is het uitgangspunt van het Deltaplan Duurzame Renovatie. Blijft dat verbruik onder de normgetallen, dan is een pand Paris Proof. Maar om die berekening te starten, heb je de verbruiksgegevens van jouw gebouw(en) nodig. DGBC helpt je nu om verbruikscijfers boven tafel te krijgen.

Stap 1: basisgegevens van je panden

Om jouw normverbruik te bepalen moet je een aantal gegevens verzamelen:

  • adres;
  • postcode;
  • gebouwfunctie (kantoor, zorg, onderwijs, retail, logistiek of woning);
  • oppervlakte (gebruiksoppervlakte) in vierkante meters. 

Stap 2: vraag het energieverbruik op 

Die gegevens koppel je aan het verbruik van je pand. Uiteindelijk komt het namelijk neer op de formule: energieverbuik gedeeld door de oppervlakte. Helaas is het verzamelen van het energieverbuik niet altijd eenvoudig. 

DGBC kan ook jouw jaarverbruik opvragen. Graag ontvangen wij van jou de gegevens uit stap 1, aangevuld met de EAN-nummers van de gas- en elektriciteitsmeters. De EAN-nummers zijn noodzakelijk om het energieverbuik op te zoeken. De benodigde gegevens kun je vinden op de facturen van je energie- of meetbedrijf.

Let op: het kan zijn dat je meerdere energie- en meetbedrijven hebt, bijvoorbeeld per regio of omdat je verschillende leveranciers hebt voor jouw panden of voor gas- en elektriciteit.

Daarnaast hebben we van jou de verklaring nodig waarin je DGBC machtigt om de energieverbruiksgegevens op te vragen bij meetbedrijven. Zie het speciale Excelbestand voor een machtiging.

Download hier het Excelbestand voor de opvraag en stuur het naar info@dgbc.nl

 

NB: DGBC zal het opvragen niet zelf doen, omdat DGBC geen meetbedrijf is. DGBC zal dit via INNAX laten doen. Zij hebben contacten bij de andere meetbedrijven. INNAX zal deze informatie slechts voor dit doeleinde opvragen en niet zelf gebruiken voor analyses of adviesdiensten. DGBC gebruikt de data anoniem om een beter beeld te krijgen van de status van de Nederlandse gebouwvoorraad en zal zonder jouw toestemming niet communiceren over het verbruik van een enkel gebouw.

Laatste nieuws

Vernieuwde BREEAM-NL beoordelingsrichtlijnen beschikbaar vanaf 13 januari 2025

Vernieuwde BREEAM-NL beoordelingsrichtlijnen beschikbaar vanaf 13 januari 2025

Flexwoningen financieel mogelijk maken met inzicht in toekomstscenario’s

Flexwoningen financieel mogelijk maken met inzicht in toekomstscenario’s

Bestaande woningen

DGBC, Platform31 en Platform Woonopgave onderzoeken duurzame en rechtvaardige oplossingen voor woonopgave