Aanpassing Paris Proof materiaalgebonden emissies protocol 

Het Paris Proof materiaalgebonden emissies protocol (PPM) speelt steeds vaker een centrale rol in de materiaalkeuze. Er is onlangs een aanpassing gedaan aan het protocol om één punt te verhelderen.

Net als bij het operationele energiegebruik wordt in het Paris Proof materiaalgebonden emissies protocol een grenswaarde voor het Paris Proof niveau aangegeven en helpt de markt om te laten zien in hoeverre partijen voldoen aan het CO2-budget.  

Verheldering

Er is een aanpassing gedaan aan het protocol om één punt te verhelderen. Namelijk de 30 procent toeslag voor producten uit categorie 3 van de Nationale Milieudatabase (NMD), die ook geldt bij de Milieuprestatie Gebouwen (MPG). De bepaling voor de Paris Proof materiaalgebonden emissies-indicator vermeldt hier niets over, wat kan leiden tot verschillende interpretaties. 

Na intern overleg hebben we besloten dat we de 30 procent toeslag voor producten uit categorie 3 van de NMD per 1 november 2024  verplicht stellen in de bepaling van Paris Proof materiaalgebonden emissies-indicator. Deze toeslag is van toepassing op zowel de huidige A1-dataset als de toekomstige A2-dataset. 

Gerelateerd

kantoorgebouwen

Nieuwe beslisboom kantoren toont dat renoveren naar Paris Proof altijd loont

Stichting W/E adviseurs

Stichting W/E adviseurs: ‘Verduurzamen van bestaand vastgoed en woningtekort zijn grootste uitdagingen voor komende jaren’

Brigit Gerritse nieuwe algemeen directeur Dutch Green Building Council

Brigit Gerritse wordt nieuwe algemeen directeur van Dutch Green Building Council