Aanpassing Paris Proof materiaalgebonden emissies protocol 

Het Paris Proof materiaalgebonden emissies protocol (PPM) speelt steeds vaker een centrale rol in de materiaalkeuze. Er is onlangs een aanpassing gedaan aan het protocol om één punt te verhelderen.

Net als bij het operationele energiegebruik wordt in het Paris Proof materiaalgebonden emissies protocol een grenswaarde voor het Paris Proof niveau aangegeven en helpt de markt om te laten zien in hoeverre partijen voldoen aan het CO2-budget.  

Verheldering

Er is een aanpassing gedaan aan het protocol om één punt te verhelderen. Namelijk de 30 procent toeslag voor producten uit categorie 3 van de Nationale Milieudatabase (NMD), die ook geldt bij de Milieuprestatie Gebouwen (MPG). De bepaling voor de Paris Proof materiaalgebonden emissies-indicator vermeldt hier niets over, wat kan leiden tot verschillende interpretaties. 

Na intern overleg hebben we besloten dat we de 30 procent toeslag voor producten uit categorie 3 van de NMD per 1 november 2024  verplicht stellen in de bepaling van Paris Proof materiaalgebonden emissies-indicator. Deze toeslag is van toepassing op zowel de huidige A1-dataset als de toekomstige A2-dataset. 

Gerelateerd

Gebouw met daarop de tekst Grand Hotel Gooiland

Paris Proof Congres 2024: keynote sprekers bekend

Envalue introduceert Sustainability Index: Objectieve benchmark voor duurzame vastgoedinvesteringen

Envalue introduceert Sustainability Index: Objectieve benchmark voor duurzame vastgoedinvesteringen

Het Slotervaart

Zadelhoff: ‘De maatschappelijke kant van duurzaamheid wordt steeds belangrijker’