Column Future Leader Kay Leussink: Het LED lampje gaat branden

Duurzaamheid is, eerlijk gezegd, geen groot thema in mijn leven. Ik scheid geen afval en kook ‘gewoon’ op gas. Bij Unica zijn we wel duurzaam-minded. Met duurzame energie, het bouwen van zoveel mogelijk duurzame installaties en het hergebruiken van restwarmte uit datacenters om hele stadsdelen te verwarmen.

Sinds begin september neem ik deel aan het Future Leaders Program van Dutch Green Building Counsil. Drie dagen hebben we het met andere young professionals gehad over duurzaamheid en het kickstarten van duurzaamheid binnen je eigen omgeving. Eerlijk is eerlijk, een lezing van een man met een achternaam welke zowel even kleurrijk als toepasselijk is opende mijn ogen..

... maar niet zoals je nu waarschijnlijk denkt. Tijdens de Future Leaders dagen heb ik veel passie om mij heen gezien, mensen met de intrinsieke motivatie om de wereld oprecht te verbeteren. Sales is mijn passie en ik zie kansen te over op het gebied van duurzaamheid als businesscase. De overheid probeert duurzaamheid enigszins op te dringen aan bedrijven. Bijvoorbeeld door de regelgeving rondom het gebruik van gas en het minimale energielabel C voor kantoorpanden. Maar waarom belichten we niet de andere kant van duurzaamheid voor een bedrijf? What’s in it for them? Vanuit mijn vak ben ik altijd op zoek naar een win-win situatie. Zo kan een bedrijf energie besparen door smartled in het pand te gebruiken die alleen aangaat als een sensor mensen waarneemt. Een pand is meer waard als het energieneutraal is. Zo creëer je een win-win situatie voor het milieu én het bedrijfsleven.

Na de eerste week in september spoken duurzame businesscases constant door mijn hoofd en is duurzaamheid op deze manier onderdeel van mij en mijn leven. Laten we aan de slag gaan en meer gaan verkopen.

 

Kay Leussink  

Deze column werd geschreven als eindopdracht van het DGBC Future Leaders Program. De komende maanden verschijnen op deze plek nog meer columns van de deelnemers van dit leiderschapsprogramma. Voor meer informatie over het Future Leaders Program 2018 kun je terecht op: https://www.dgbc.nl/flp

 

Gerelateerd

Klop Beheer ziet zichzelf als voorlichter. ‘Wij zitten aan de knoppen en soms willen we daarmee een punt maken’

Klop Beheer ziet zichzelf als voorlichter. ‘Wij zitten aan de knoppen en soms willen we daarmee een punt maken’

Deel jouw Paris Proof-tool via DGBC

Deel jouw tool voor CO2-reductie

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen