Dagvoorzitter en locatie bekend Paris Proof Congres 2023

Op donderdag 30 november vindt het Paris Proof Congres 2023 plaats. Tijdens de middag komen oplossingen, beleid en methoden aan bod die Paris Proof dichterbij brengen. Het programma wordt nu uitgewerkt, de dagvoorzitter en de locatie zijn al bekend.

Het Paris Proof congres is een week na de verkiezingen, maar we kunnen niet wachten tot de formatie van een nieuw kabinet. Met de koplopers uit bouw- en vastgoedsector nemen we het voortouw en gaan we aan de slag met het halen van de Paris Proof doelen voor 2040. Daarom is het thema van het Paris Proof Congres 2023: meten, weten, doen! Op het congres helpen we je invulling te geven aan jouw korte en lange termijn doelen en weet je aan het einde van de dag hoe je jouw Paris Proof ambitie nog sneller realiseert.

Materiaalgebonden en operationeel

De middag bestaat uit een prikkelend plenair gedeelte gevolgd door diverse deelsessies met experts uit de markt, wetenschap, overheid en van DGBC zelf. De verduurzamingsopgave in de gebouwde omgeving gaat verder dan alleen het verminderen van de CO2-uitstoot door energiegebruik. Ook het bouwproces en de gebruikte materialen zorgen voor CO2-uitstoot. Daarom moeten we, naast de operationele uitstoot ook de materiaalgebonden emissies meenemen in het proces om een werkelijke Paris Proof gebouwde omgeving te krijgen. Beiden aspecten komen aan bod tijdens het congres.

Meld je nu aan voor het Paris Proof Congres 2023

Dagvoorzitter Marianne Thieme

Het congres is onder leiding van dagvoorzitter Marianne Thieme. Ze is duurzaamheidsstrateeg en publicist. Ook is zij oud-politicus en één van de oprichters van Partij voor de Dieren, de eerste politieke partij ter wereld die de planeet centraal stelt en ál haar bewoners, mens en dier. Gezien de verkiezingen net achter de rug zijn wanneer het Paris Proof congres plaatsvindt, kan zij als dagvoorzitter ook meteen de actualiteiten duiden. 

Fotograaf: Ossip van Duivenbode

Locatie Amare

Het congres vindt dit jaar plaats in Amare aan het Spuiplein in hartje Den Haag. Dit bijzondere gebouw heeft een BREEAM NL Excellent-certificering behaald bij de oplevering en is daarmee het eerste duurzaam gebouwde podiumkunstencomplex van Nederland.

Vanaf de start van de bouw is duurzaamheid meegenomen. Met het gebruik van duurzame windenergie waardoor er geen CO2 uitgestoten werd op de bouwplaats en het gescheiden afvoeren van 90 procent van het bouwafval.

Duurzaamheid is nog steeds een leidend thema in het gebruik van het gebouw en voor de bedrijfsvoering van de vier huurders. Zo telt Amare 4.000 vierkante meter aan zonnepanelen, een WKO-bron en ledverlichting door het hele gebouw. Toiletten worden doorgespoeld met opgevangen hemelwater, er zijn 50 broedkasten voor vogels en 30 vleermuisverblijven. Een inspirerende plek voor het Paris Proof Congres 2023!

Aanmelden

Wil je aanwezig zijn het Paris Proof Congres 2023? Er is plek voor 300 bezoekers, dus meld je nu aan. Houd onze website in de gaten voor verdere updates over het programma en sprekers. 

Gerelateerd

Vernieuwde BREEAM-NL beoordelingsrichtlijnen beschikbaar vanaf 13 januari 2025

Vernieuwde BREEAM-NL beoordelingsrichtlijnen beschikbaar vanaf 13 januari 2025

Flexwoningen financieel mogelijk maken met inzicht in toekomstscenario’s

Flexwoningen financieel mogelijk maken met inzicht in toekomstscenario’s

Bestaande woningen

DGBC, Platform31 en Platform Woonopgave onderzoeken duurzame en rechtvaardige oplossingen voor woonopgave