Dokvast maakt van dak NewLogic1 duurzame energiecentrale

Met de plaatsing van 11.620 zonnepanelen heeft DOKVAST het dak van haar pand op het Tilburgse bedrijventerrein Kraaiven naar een duurzame energiecentrale getransformeerd.

Op het dakvlak liggen hoogrendementspanelen van elk 300 Wattpiek (Wp) met een totaal vermogen van 3,5 MWp. Hiermee worden jaarlijks ca. duizend Tilburgse huishoudens van stroom voorzien. Met het indrukwekkende zonnestroomproject wordt bijgedragen aan de duurzame doelstellingen die de Oisterwijkse vastgoedontwikkelaar heeft. ‘Wij geloven dat duurzaamheid de toekomst heeft. Door zelf zonnestroom op te wekken met één van de grotere zonnestroomprojecten van Nederland onderstrepen we dat’, stelt Jos Klanderman, managing director van DOKVAST. Op donderdag 21 maart verrichtte de Tilburgse wethouder Oscar Dusschooten (Financiën en Milieu) de openingshandeling van het zonnestroomproject, waarbij hij symbolisch een grote stekker aansloot op het dak. Vanaf april 2019 is de installatie definitief operationeel.

NewLogic I

NewLogic I wordt gehuurd door Puma en heeft een voetprint van ca. 32.000 m2. Het distributiecentrum zal dit jaar nog worden uitgebreid met ca. 14.000 m2. DOKVAST wil ook graag het dakvlak van deze nieuwbouw voorzien van een PV-installatie. Het nieuw te bouwen dakvlak laat een installatie toe van 1,5 MWp aan geïnstalleerd vermogen.

Powerlinq

DOKVAST heeft voor de activiteit opwekken van duurzame energie op eigen distributiecentra Powerlinq B.V. opgericht. Momenteel worden door KiesZon op een drietal distributiecentra ca. 40.000 zonnepanelen geïnstalleerd. Jaarlijks gaan deze zonnedaken samen ruim 11.000 MWh zonnestroom opwekken. Naar verwachting zal het derde en laatste zonnedak in het eerste kwartaal van 2019 worden opgeleverd.

DGBC-partners

DOKVAST

Gerelateerd

Europese Raad keurt Energy Performance of Buildings Directive (EPBD IV) goed.

Definitief groen licht voor EPBD IV

Maak kennis met onze nieuwe partner Magnus Group

Maak kennis met onze nieuwe partner Magnus Group

Modulair bouwen

Circulaire restwaarde flexwoningen: duurzame oplossing voor acuut probleem