EDGE presenteert ‘New Normal Office’

In een samenleving waar het aanhouden van 1,5 meter afstand van cruciaal belang is voor de collectieve gezondheid, zijn de meeste kantoorgebouwen nog niet veilig genoeg om personeel op grote schaal te kunnen huisvesten. EDGE heeft de afgelopen maanden lering getrokken uit eigen projecten, aanwezige data en het gedrag van medewerkers om een omgeving te creëren die wél aan deze nieuwe normen voldoet: The New Normal Office.

Om The New Normal Office te kunnen realiseren heeft EDGE een taskforce opgericht met medewerkers van verschillende disciplines. Ook werd de samenwerking gezocht met externe deskundigen zoals viroloog Francesco Franchimon en de architecten van Fokkema & Partners. EDGE werkte tevens nauw samen met Leesman om een onderzoek uit te voeren naar de ervaringen van medewerkers die thuiswerken. Daarbij werd er ‘live data’ van het EDGE Smart Platform geanalyseerd om inzicht te krijgen in het gebruik en de conditie van alle ruimten op het kantoor. Het doel van de taskforce was niet alleen het creëren van een veilige werkomgeving, maar ook om deze flexibel te maken voor toekomstige aanpassingen en tegelijkertijd ervoor te zorgen dat de werkplek aantrekkelijk en uitnodigend blijft. Om alle medewerkers te helpen deze transformatie te begrijpen, ontwikkelde de taskforce een ‘3-B- aanpak’: Bytes (technologie), Behaviour (gedrag), en Bricks (fysieke aanpassingen).

 

EDGE reveals its New Normal Office and sets a new standard. from EDGE on Vimeo.

Bytes: wat de gegevens vertellen

Voor EDGE is technologie altijd al een essentiële bron van informatie en een cruciale basis voor projecten geweest. De taskforce heeft de bestaande sensoren uitgebreid en de nodige aanpassingen doorgevoerd in de software om data anders te kunnen interpreteren. Zo is het nu mogelijk om het maximumaantal personen per vergaderruimte te meten om te allen tijde een veilige onderlinge afstand te garanderen. De technologie heeft ook een betere binnenluchtkwaliteit mogelijk gemaakt: de ventilatiesnelheid neemt nu automatisch toe tot minimaal 50 m3/uur. De ventilatiesnelheid van een gebouw is gemiddeld genomen slechts de helft hiervan. Het EDGE Smart Platform waarschuwt dan ook wanneer de luchtkwaliteit te laag is om in een ruimte te verblijven en alle vergaderzalen hebben een extra ventilatiepauze van dertig minuten na elke vastgelegde vergadering. Facilitymanagement kan deze gegevens ook gebruiken voor meer efficiëntie bij de schoonmaak, planning en onderhoud.

Behaviour: gemaakte afspraken

Bij terugkomst op kantoor hebben alle medewerkers een ‘welkom terug’-pakket gekregen met allerlei benodigdheden zoals desinfectiemiddel, een touchpen, richtlijnen en een deuropener. De flexwerkplekken op een open werkvloer zijn vervangen door bureaus met een onderlinge afstand van 1,5 meter die van tevoren moeten worden gereserveerd en gedurende de dag niet kunnen worden gewisseld. De routing van personen op de werkvloer wordt middels bewegwijzering in goede banen geleid en teams worden in het hele kantoor herinnerd aan de gouden regels van EDGE – de ‘future five’ – om de veiligheid voor iedereen te waarborgen. Medewerkers die voor hun woon-werkverkeer afhankelijk zijn van het openbaar vervoer worden geholpen om thuis te blijven werken en hebben virtueel toegang tot alle vergaderingen. Wie op kantoor werkt, wordt aangemoedigd om in de open lucht te vergaderen en er zijn digitale kaarten met handige wandelroutes beschikbaar.

Bricks: het creëren van fysieke verandering

Samen met de interieurarchitecten van Fokkema & Partners heeft EDGE niet alleen gekeken naar wat er gedaan moest worden om de gezondheid van iedereen te beschermen, maar ook naar manieren om deze veranderingen door te voeren en tegelijkertijd de werkplek comfortabel en aantrekkelijk te houden. Een goed voorbeeld zijn de nieuwe ‘p-ART-itions’: tussenschotten die niet alleen zorgen voor een fysieke scheiding tussen werkplekken, maar tevens kunst en cultuur in de ruimte introduceren. Ook meubels en indelingen zijn aangepast om overal voldoende afstand te kunnen nemen. Zo werden werkplekken verplaatst en kussens van banken verwijderd om duidelijk aan te geven dat het om eenpersoonsbanken gaat.

“We hebben ons als doel gesteld om de buitenwereld te laten zien hoe de werkplek van nu eruit moet zien ”, zegt Coen van Oostrom, oprichter en CEO van EDGE. “Kantoren moeten in de eerste plaats de gezondheid van de medewerkers garanderen, maar ook duidelijke voordelen bieden ten opzichte van thuiswerken. Een kantoor moet een comfortabele, uitnodigende plek zijn waar mensen veilig naartoe kunnen gaan om te communiceren, creatief te zijn en van gedachten te wisselen. We hebben veel positieve feedback gekregen van onze medewerkers, die de aanpassingen op kantoor een uitstekende aanvulling vinden en vol vertrouwen en plezier weer naar kantoor gaan.”

Gerelateerd

Vernieuwde BREEAM-NL beoordelingsrichtlijnen beschikbaar vanaf 13 januari 2025

Vernieuwde BREEAM-NL beoordelingsrichtlijnen beschikbaar vanaf 13 januari 2025

Flexwoningen financieel mogelijk maken met inzicht in toekomstscenario’s

Flexwoningen financieel mogelijk maken met inzicht in toekomstscenario’s

Bestaande woningen

DGBC, Platform31 en Platform Woonopgave onderzoeken duurzame en rechtvaardige oplossingen voor woonopgave