Eerste Auditors DGBC Woonmerk opgeleid

Op het kantoor van Dutch Green Building Council zijn op 16 oktober de eerste negen auditors van DGBC Woonmerk opgeleid. De kersverse aspirant auditors worden hierna tijdens hun eerste audit nog een keer eenmaal gecontroleerd door DGBC waarna zij als zelfstandige Auditor de markt kunnen gaan bedienen.

Onafhankelijke derde

Afgelopen juni heeft DGBC tijdens de PROVADA de online tool DGBC Woonmerk gelanceerd. Deze tool is hét instrument om de duurzaamheidsprestaties van de woning inzichtelijk te maken en vervolgens te stimuleren tot noodzakelijke verduurzaming. Om de woning of het woongebouw te certificeren is een onafhankelijke toetsing benodigd door een erkende DGBC Woonmerk Auditor. Deze Auditor zal de behaalde score toetsen en vervolgens overgaan tot het verstrekken van het certificaat. Om uw project te laten certificeren is het nu al contact op te nemen met de opgeleide (aspirant) Auditors. 

Objectieve meetlat

Het DGBC Woonmerk biedt een objectieve meetlat voor het energieverbruik, materiaalgebruik, gezondheid, flexibiliteit en comfort maar ook andere thema’s die voor de woonconsument van belang zijn, zoals veiligheid, bereikbaarheid en de woonomgeving.  Door het invullen van de online tool kan snel inzage worden verkregen in de duurzaamheid van de woning en de omgeving. Het samenbrengen van de beste criteria uit verschillende erkende keurmerken en het toevoegen van slimme selectiemogelijkheden en gebruik van open databronnen wordt de tool laagdrempelig en compleet. Het hiermee opgebouwde woningdossier kan dienen als sturingsmiddel of managementsysteem voor alle betrokkenen. De resultaten stimuleren zo tot verdere verduurzaming van de woningen.

Online tool

De online tool is geschikt voor zowel een zelfassessment als voor certificering middels onafhankelijke toetsing. Het gecreëerde online woondossier kan gebruikt worden als sturingsmiddel of managementsysteem binnen projecten.

Certificeren

De online tool kan naast een zelfassessment ook worden ingezet voor certificering. Hierbij zal een door DGBC opgeleide onafhankelijke DGBC Woonmerk auditor de behaalde score vaststellen. Net zoals bij BREEAM-NL systematiek wordt de rol van auditor vervuld door marktpartijen.

Trainingen

DGBC verzorgt de officiële trainingen voor DGBC Woonmerk Auditor. Klik hier voor meer informatie over de training. 

 

 

Gerelateerd

Klop Beheer ziet zichzelf als voorlichter. ‘Wij zitten aan de knoppen en soms willen we daarmee een punt maken’

Klop Beheer ziet zichzelf als voorlichter. ‘Wij zitten aan de knoppen en soms willen we daarmee een punt maken’

Deel jouw Paris Proof-tool via DGBC

Deel jouw tool voor CO2-reductie

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen