Green Leader Estafette: eerste drie startlopers bekend [met video's]

Op 16 en 17 juni zijn de eerste drie ''startlopers'' van de Green Leader Estafette bekend gemaakt. Fiona van 't Hullenaar, directeur vastgoed en campus van Universiteit Utrecht en winnaar van de Green Leader Award 2019, overhandigde het stokje tijdens de eerste dag van PROVADA LIVE aan Do Janne Vermeulen, architect-directeur van Team V Architectuur. Vandaag gaf
Do Janne het stokje door aan Arna Mačkić architect en co-founder van Studio L A. Zij zal op 2 juli worden geinterviewd door Annemarie van Doorn, tijdens de virtuele beurs Real Estate Future Proof. 

Over de Green Leader Estafette

DGBC, PropertyNL en PROVADA hebben het initiatief genomen om leiders die juist nu de ingezette duurzame koers vervolgen, een podium te geven. Het initiatief zet Green Leaders in de schijnwerpers, die de crisis als een kans zien en dit ook kenbaar maken. Onder de noemer Green Leader Estafette, geven diverse groene leiders het stokje aan elkaar door.

Over de Green Leaders 

Fiona van 't Hullenaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fiona van  't Hullenaar is directeur Vastgoed & Campus bij de Universiteit Utrecht. Ze optimaliseert haar grote maatschappelijke vastgoedportefeuille met 160 panden en 325 hectare campus als ondersteuning voor 31.000 studenten en 6.000 medewerkers. Dat doet ze om hen optimaal in staat te stellen bij te dragen aan oplossingen voor grote maatschappelijke vraagstukken. Daarnaast is ze commissaris (met de portefeuille Vastgoed) bij de Jaarbeurs Utrecht en het Spaarne Gasthuis. Ze is voorzitter van het Utrechtse ultradiepe geothermie consortium GOUD en zet zich actief in voor de energietransitie naar lokaal duurzaam opwekbare energie. In het verleden leidde ze de opvallende duurzame transformatie van het a.s.r. hoofdkantoor in Utrecht naar BREEAM-Nl Excellent en Paris Proof. 
 

Do Janne Vermeulen 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Do Janne Vermeulen is architect-directeur en medeoprichter van Team V Architectuur. Bij Team V Architectuur heeft zij samen met Jeroen van Schooten de creatieve leiding.

Ze is verantwoordelijk voor het ontwerp van een van de hoogste houten-hybride gebouwen ter wereld, het 73 meter hoge woongebouw HAUT in Amsterdam, dat momenteel in aanbouw is. Ze is de architect van de renovatie van Atlas – het hoofdgebouw van de Technische Universiteit Eindhoven. Dit project heeft meerdere prijzen gewonnen en is uitgeroepen tot een van de meest duurzame gerenoveerde gebouwen ter wereld, met een BREEAM Outstanding-score van 96,01%.

Naast haar werkzaamheden als architect geeft ze regelmatig lezingen, ook vaak in het buitenland. Momenteel is ze voorzitter van het BNA Next Step Program voor talentvolle jonge architecten. Zij gaf les aan de Bartlett School of Architecture en was Architect in Residence bij Architectuurcentrum Amsterdam. Sinds januari 2019 is Do Janne lid van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit in Amsterdam.
 

Arna Mačkić

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arna Mackic is als architect verbonden aan Studio L A. Zij was tot 2019 als hoofd van de afdeling Architectonische Vormgeving verbonden aan de Gerrit Rietveld Academie. Ze is auteur van het boek ‘Mortal Cities & Forgotten Monuments’. Onlangs zond BNNVARA een documentaire over haar uit https://www.2doc.nl/documentaires/series/2doc/2020/door-de-ogen-van-arna-.html.

Mackic zoekt hedendaagse maatschappelijke thema’s op – de zoektocht naar identiteit, tegenstellingen tussen bevolkingsgroepen, mechanismen van in- en uitsluiting, vluchtelingen. Zij reflecteert daarop in woord en ontwerp. Ook creëert zij nieuwe vormen van publiek domein, die ontmoetingen stimuleren en een collectieve identiteit versterken. Dit jaar won zij De Maaskantprijs voor Jonge Architecten. Ze overtuigde de jury met haar ‘verbindende stem, die de wonden van het verleden heelt, zonder de littekens weg te poetsen’.

DGBC-partners

Team V Architectuur

Professionals

Fiona van 't Hullenaar

Gerelateerd

Vernieuwde BREEAM-NL beoordelingsrichtlijnen beschikbaar vanaf 13 januari 2025

Vernieuwde BREEAM-NL beoordelingsrichtlijnen beschikbaar vanaf 13 januari 2025

Flexwoningen financieel mogelijk maken met inzicht in toekomstscenario’s

Flexwoningen financieel mogelijk maken met inzicht in toekomstscenario’s

Bestaande woningen

DGBC, Platform31 en Platform Woonopgave onderzoeken duurzame en rechtvaardige oplossingen voor woonopgave