‘Inspirerende verhalen en nuttige theorie over persoonlijk leiderschap’

Maarten Nijhoff, Senior adviseur Heijmans Utiliteit, deed twee jaar geleden mee met het DGBC Future Leaders Program, een impact opleidingsprogramma van Dutch Green Building Council dat duurzaam leiderschap stimuleert. Terugkijkend op het programma, wat waren zijn ervaringen?

"Ik was op zoek naar een programma over leiderschap, duurzaam leiderschap. Een programma waarmee ik me kon ontwikkelen. En waar ik redelijk laagdrempelig aan kon deelnemen. Dat ik niet in zesvoud moest aanvragen bij de HR-afdeling van mijn organisatie. Het DGBC Future Leaders Program is zo’n programma, kort, vier dagen, redelijk verspreid. En geen tienduizend euro."

Inspiratie

"Wat ik mooi vond aan het Future Leaders Program was de inspiratie die je ervan kreeg. Ik kan me nog de inspirerende verhalen van Onno Dwars en Coert Zachariasse herinneren. Heel persoonlijk. Die zetten wel aan tot denken. Die maken je extra bewust van je eigen invloed."

"Ook het blok over leiderschap en meesterschap was interessant. Dat ging erover dat je als jonge professional voor een kruispunt staat. Waarin ga je je ontwikkelen? Word je een leider, een generalist? Of ga je je vakinhoudelijk verdiepen, een specialist in je vak worden."

Waardevol netwerk

"Ten derde is het nieuwe netwerk dat ik heb opgebouwd waardevol. Ik spreek nog regelmatig deelnemers aan het programma, zeker de personen met wie ik een groepsopdracht heb uitgevoerd, ook een van de onderdelen van het Future Leaders Program."

Ook meedoen aan het DGBC Future Leaders Program? Dat kan. Meld je vandaag nog aan via www.dgbc.nl/flp.

Gerelateerd

Klop Beheer ziet zichzelf als voorlichter. ‘Wij zitten aan de knoppen en soms willen we daarmee een punt maken’

Klop Beheer ziet zichzelf als voorlichter. ‘Wij zitten aan de knoppen en soms willen we daarmee een punt maken’

Deel jouw Paris Proof-tool via DGBC

Deel jouw tool voor CO2-reductie

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen