Kantoor nieuwe participant Klictet is al acht jaar gasloos

Installatieadviesbureau Klictet heeft zich onlangs aangesloten als participant van de Dutch Green Building Council. Directeur Willem-Jan van den Berk stelt Klictet voor.

Wat is jullie dienstverlening? 

Onze dienstverlening betreft hoofdzakelijk adviesdiensten voor de vakgebieden installatietechniek, bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid. Dit doen we vanuit ons kantoor in Waalwijk met 16 medewerkers. Naast de reguliere adviestrajecten voor nieuwbouw en renovatie in alle marktsegmenten verzorgen we ook al denkbare onderhoud- en energie adviezen (BOEI, EED, EPA, etc.). In 2014 hebben we de BIM werkmethodiek volledig in onze dienstverlening geadopteerd.

Wat is jullie onderscheidende vermogen? 

Sinds 1 januari 2018 hebben we een nieuw innovatief energiemanagement- en binnenklimaat platform gelanceerd onder de naam Klictix. Dit vormt de basis voor het realiseren van energiebesparing, CO2-reductie en een gezond binnenklimaat. Alles Plug en Play geregeld in één online portaal. We kunnen hiermee o.a. het energieverbruik voorspellen en in één oogopslag het bespaarpotentieel inzichtelijk maken. Dit is echt onderscheidend t.o.v. de bestaande portalen die op de Nederlandse markt beschikbaar zijn.

Onze grote betrokkenheid, het centraal stellen van mensen in plaats van de techniek, het integraal ontwerpen en gebruik maken van de nieuwste 3D-technieken, door bijvoorbeeld het toepassen van Virtual Reality tijdens gebruikers overleggen, kenmerkt ons onderscheidend vermogen. We beseffen maar al te goed dat onze opdrachtgevers hun geld maar één keer uit kunnen geven. Aan ons de taak om maximale waarde te creëren. Het is niet voor niets dat we gespecialiseerd zijn in maatschappelijk vastgoed. We lopen bij de start van een nieuw project ook altijd graag een dag stage. Niet alleen om de handen uit de mouwen te steken, maar vooral ook om gevoel te krijgen bij de mensen voor wie je het tenslotte doet. Ook signaleren we kansen en mogelijkheden die niet direct als harde PvE eis te definiëren zijn. Op deze manier realiseren we duurzame gebouwen met een aangenaam binnenklimaat waarin gezondheid, interactie en communicatie tussen mensen centraal staat.

Op welke wijze is duurzaamheid ingebed in jullie organisatie?

De inbedding van duurzaamheid vullen we zo praktisch mogelijk in. Naast good housekeeping, proberen we bewust om te gaan met de grondstoffen die we dagelijks gebruiken. Ons kantoor is al acht jaar volledig gasloos, voorzien van een warmtepompsysteem voor het gewenste comfort, en we hebben onlangs in alle kantoorvertrekken dynamische ledverlichting aangebracht. Natuurlijk zijn we ook aangesloten op Klictix. Desalniettemin kunnen we best nog wel een aantal slagen maken, vooral ons wagenpark kan en moet zuiniger. Doelstelling is om iedereen binnen nu en drie jaar volledig elektrisch te laten rijden. Bij een eventuele verhuizing gaan we zeker rekening houden met de OV-bereikbaarheid, zodat we dit meer kunnen stimuleren. Op de huidige locatie is dit erg lastig.

Waarom zijn jullie participant geworden van DGBC?

Ons bureau bestaat ruim dertien jaar en we hebben in de afgelopen jaren veel kennis opgebouwd m.b.t. duurzaamheid in vooral het maatschappelijk vastgoed. Met name in zorg, onderwijsprojecten en transformaties van kantoren naar woningen. Kenmerkend voor ons bureau is bescheidenheid. Op zich een goede eigenschap waar we trots op zijn, maar het wordt wel tijd om ons gezicht meer en meer te laten zien, dus ook bij DGBC. We hebben een verhaal, een duidelijke visie en die willen we graag delen. Kennis geven en nemen, het krijgen van andere inzichten, nieuwe mensen leren kennen. Dat is de reden waarom we graag lid zijn geworden. Kijk alleen maar naar de enorme uitdaging om Nederland de komende jaren Paris Proof en circulair te maken. Dat kan alleen maar met elkaar!

Wat denken jullie uit het participantschap met DGBC te halen? 

Zoals gezegd, kennis geven en nemen, nieuwe inzichten, het ontmoeten van mensen en nieuwe samenwerkingen aangaan. Ook al krijgt een gebouw geen formeel BREEAM-nl certificaat, dan wil dit niet zeggen dat we de methodiek in praktische zin niet kunnen toepassen op bijvoorbeeld de nieuwbouw van een PO of VO school.

En wat kunnen jullie het netwerk brengen?

We hebben de afgelopen jaren veel kennis opgedaan in het maatschappelijk vastgoed. We weten wat er leeft en speelt en willen deze kennis graag delen. We zijn graag bereid om in diverse samenwerkingsgroepen deel te nemen.

Gerelateerd

Klop Beheer ziet zichzelf als voorlichter. ‘Wij zitten aan de knoppen en soms willen we daarmee een punt maken’

Klop Beheer ziet zichzelf als voorlichter. ‘Wij zitten aan de knoppen en soms willen we daarmee een punt maken’

Deel jouw Paris Proof-tool via DGBC

Deel jouw tool voor CO2-reductie

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen