Wat is in het kort jullie dienstverlening?
"Wij zijn een full service kantoor met vestigingen in meer dan 40 landen. In Nederland staan wij al sinds 1916 onze cliënten met raad en daad bij. Bij DLA Piper in Nederland werken zo’n 270 medewerkers, waaronder meer dan 145 advocaten, notarissen én belastingadviseurs. Wij onderscheiden ons door het internationale karakter; we kunnen over grenzen heen als één team opereren. Daarnaast zijn wij vooruitstrevend als het gaat om de juridisch advies aan onze cliënten over hoe ze moeten omgaan met regelgeving ten aanzien van duurzaamheid."
Op welke wijze is duurzaamheid ingebed in jullie organisatie?
"Op het gebied van duurzaamheid dragen we ons steentje bij. We richten ons op de beperking van de ecologische footprint op vier gebieden: energieverbruik, afval, (zaken)reizen, en een duurzaam inkoopbeleid. Wij waren het eerste internationale kantoor dat beschikte over een gecertificeerd milieumanagementsysteem (ISO 14001), hebben een hybride wagenpark, stimuleren het gebruik van de elektrische fiets, investeren in LED verlichting, recyclen ons papier en gebruiken alleen nog maar biologisch afbreekbare disposables in ons bedrijfsrestaurant. Daarnaast proberen we zo min mogelijk gebruik te maken van het vliegtuig en compenseren we onze vluchten. Belangrijker is nog dat we onze core business – de juridische dienstverlening – bewust inzetten voor de duurzaamheidsambities van onze cliënten. Daarmee kunnen we echt het verschil maken."
Waarom zijn jullie partner geworden van DGBC?
"DGBC loopt voorop als het gaat om de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Er wordt door DGBC hierin echt progressie geboekt. Daarnaast is het een mooi netwerk van partners dat zich door samen te werken en kennis te delen hard maakt voor een duurzame toekomst. Met onze juridische vaardigheden kunnen we een belangrijk onderdeel toevoegen aan de mogelijkheden van DGBC en de aansluiting van onze internationale context op het groeiende internationale netwerk van DGBC biedt kansen voor veranderingen die voorbij de grenzen gaan."
Wat denken jullie uit het parterschap met DGBC te halen?
"Aan de ene kant zichtbaarheid op een platform dat past bij onze ambities ten aanzien van verduurzaming van de gebouwde omgeving en het toekomstbestendig maken daarvan. Aan de andere kant een goede en logische plek om bij te dragen aan de uitdagingen die er voor ons allemaal liggen."
Wat kunnen jullie het netwerk brengen?
"Allereerst willen wij graag samenwerken aan de verduurzaming van nieuw en bestaand vastgoed. Wij kunnen onze juridische kennis en expertise op de gekozen thema’s delen via het mooie platform van DGBC. Verder brengen wij een internationale invalshoek mee: de vragen van klimaat en duurzaamheid stoppen niet bij de grens, maar de antwoorden gelukkig ook niet. Zoals we geloven dat het delen van kennis en ervaring altijd tot meer groei en ontwikkeling leidt, geloven we dat dit ook geldt voor de uitwisseling over de landsgrenzen heen."