Manifest voor beter milieuprestatiestelsel aangeboden aan Tweede Kamer 

Tweede Kamerleden Laura Bromet van GroenLinks en Faissal Boulakjar van D66 ontvingen vandaag het manifest ‘Bouwen binnen de grenzen van onze planeet’ uit handen van Gideons Norbert Schotte en Sybren Bosch. Het manifest is een initiatief van Gideon en DGBC.  

De beide volksvertegenwoordigers maakten hier tijd voor terwijl in de Tweede Kamer een commissiedebat gevoerd werd over het klimaatakkoord gebouwde omgeving. Doel van het manifest ‘Bouwen binnen de grenzen van onze planeet’ is om het milieuprestatiestelsel structureel te verbeteren en te komen tot een carbonbudget. Daarmee is een grens te stellen aan de totale CO2-uitstoot van de sector en zo effectiever te sturen op verduurzaming. 

Ondertekenen 

Het manifest werd bij de lancering op 5 september al door 40 partijen ondertekend: van architecten en adviseurs tot bouwers en projectontwikkelaars. Inmiddels wordt het gedragen door meer dan 100 ondertekenaars en we nodigen alle partijen in de bouw uit om het manifest te ondertekenen.  

De gehele tekst van het Manifest Bouwen binnen de grenzen van onze planeet is hier te vinden, met alle informatie over het ondertekenen. 

Professionals

Norbert Schotte

Gerelateerd

Nationale SDG rapportage

Nationale SDG Rapportage roept op tot samenwerking en scherpe toekomstvisie

Exterieur hoofdkantoor Fugro

Toekomstbestendig bouwen in de praktijk: Fugro's nieuwe hoofdkantoor

Het ontstaan van DuPa 2.0: Een revolutionaire stap in het taxeren van vastgoed

DuPa 2.0: Een revolutionaire stap in het taxeren van vastgoed