Participant Hollandse Nieuwe ziet circulair ontwerpen als creatieve uitdaging

Advies- en ontwerpbureau Hollandse Nieuwe heeft zich onlangs aangesloten als participant van de Dutch Green Building Council. Hans Reineke, oprichter van Hollandse Nieuwe stelt het bedrijf voor.


Wat is jullie dienstverlening?
Hollandse Nieuwe is een ontwerpbureau dat in diverse schaalniveaus denkt; architectuur, interieur architectuur en productdesign. Wij vertalen complexe organisatieveranderingen naar heldere, innovatieve en duurzame ontwerpoplossingen. In onze ontwerpprocessen bouwen we samen met onze klanten aan treffende verhalen. Elk project is hiermee een uiting van het unieke karakter van onze opdrachtgevers en zijn specifieke culturele en functionele eisen.

Op welke wijze is duurzaamheid ingebed in de organisatie?
Los van een betekenisvolle ervaring die wij willen meegeven aan de klant, zitten drie belangrijke thema’s verweven door onze projecten: gezondheid, circulariteit en duurzaamheid. De mens staat centraal in de beleving van de ruimte, maar een daadwerkelijk positieve bijdrage leveren aan de gebruiker is iets waar we steeds meer over leren. Daarom heeft Hollandse Nieuwe zich verdiept in het WELL certificeringssysteem. Hiermee kunnen we per project de belangrijkste uitgangspunten selecteren om ervoor te zorgen dat er op technische en holistische wijze de gezondheid van de gebruiker verbeterd, naast het maken van een goed functioneel ontwerp.

Zijn jullie actief bezig met circulariteit? 
Circulair denken is iets waar we niet meer omheen kunnen. Grondstoffen raken op en ook wij als ontwerpers worden aangemoedigd om anders te denken. Daarom proberen wij iets zo te ontwerpen dat het demontabel, vervangbaar en herbruikbaar is zonder kwaliteitsverlies. Dit is vanzelfsprekend gekoppeld aan duurzaamheid, waarvan wij geloven dat het een positieve beleving moet zijn van hoe het anders kan.

Waarom zijn jullie participant geworden? 
Kennis delen vinden wij essentieel; samen meer dan alleen. Daarom wil Hollandse Nieuwe ook onderdeel uitmaken van het duurzaamheidsnetwerk van Nederland. Wij zien het DGBC netwerk als gamechangers, die koplopers zijn op het gebied van de laatste ontwikkelingen. We willen inspireren en geïnspireerd raken. We willen met jullie verder bouwen aan een netwerk van gelijkgestemden als katalysator voor innovatie en verandering.

Wat kunnen jullie het netwerk bieden?
Als duurzame ontwerpers willen wij graag onze visie delen als het gaat om ruimtelijk vormgeven en tegelijkertijd voldoen aan bepaalde criteria. Thema’s als circulair en gezond ontwerpen zien wij als creatieve uitdagingen. Daarom kijken we er naar uit om ons enthousiasme hierin te kunnen delen.

 

Gerelateerd

kantoorgebouwen

Nieuwe beslisboom kantoren toont dat renoveren naar Paris Proof altijd loont

Stichting W/E adviseurs

Stichting W/E adviseurs: ‘Verduurzamen van bestaand vastgoed en woningtekort zijn grootste uitdagingen voor komende jaren’

Brigit Gerritse nieuwe algemeen directeur Dutch Green Building Council

Brigit Gerritse wordt nieuwe algemeen directeur van Dutch Green Building Council